Pasta met pompoen, salie & shiitake uit ‘Plants Only Kitchen’

Geloof ons: deze pasta met pompoen, salie en shiitake is té lekker! Bak de flespompoen tot hij zacht is en de shiitakes tot ze goudbruin en krokant zijn. Maak de saus, kook de pasta, mix door elkaar en geniet. Eet smakelijk!
LEES MEER

Recepten

Filter op keuken
Reset Filter
Sorteer op naam of datum
NaamDatum
Name AscName Desc
Style ascending and descending states and hide this block with display: none.
Pasta met pompoen, salie & shiitake uit ‘Plants Only Kitchen’

Geloof ons: deze pasta met pompoen, salie en shiitake is té lekker! Bak de flespompoen tot hij zacht is en de shiitakes tot ze goudbruin en krokant zijn. Maak de saus, kook de pasta, mix door elkaar en geniet. Eet smakelijk!

lees meer
December 1, 2023
Vegan
Vegan
Alle
Kip ’tikka masala’ uit ‘The Curry Guy één pan’

Laat je inspireren door de lekkerste kookboeken en recepten, zoals deze kip ’tikka masala’ uit ‘The Curry Guy één pan’. Ga zelf aan de slag en experimenteer erop los!

lees meer
November 3, 2023
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Geroosterde heek + chorizo en peulvruchten uit ‘Vers uit de oven’

Deze geroosterde heek met chorizo en peulvruchten krijgt zijn smaak door het kookvocht van de vis, de cherrytomaten en het vet uit de chorizo die allemaal samenkomen in één ovenschaal. Weinig inspanning en afwas, dus ideaal voor doordeweekse avonden. Eet smakelijk!

lees meer
October 27, 2023
Midden-Oosters
Midden-Oosters
Alle
‘Tamatar per eedu’ (spiegeleieren op pittige tomaten) uit ‘Parsi’

Wist je dat er een reeks Parsische gerechten is die allemaal eindigen op ‘per eedu’, wat ‘met eieren’ of ‘met eieren erop’ betekent? ‘Tamatar per eedu’ (spiegeleieren op pittige tomaten) is een echte klassieker. Dit gerecht garandeert genoeg energie om de dag door te komen en is dus perfect als ontbijt of lunch!

lees meer
October 20, 2023
Midden-Oosters
Midden-Oosters
Alle
Colifor rostizada al pastor’ (geroosterde bloemkool in chilirub) uit ‘Tasty taco’s’

Heb jij weleens je taco gevuld met bloemkool? Probeer de ‘colifor rostizada al pastor’ (geroosterde bloemkool in chilirub) uit ‘Tasty taco’s’ eens! De bloemkool is heerlijk knapperig en de chilirub geeft het een kick. Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid chilipepers aan te passen. Enjoy.

lees meer
October 12, 2023
Vegan
Vegan
Wereldkeuken
Wereldkeuken
Alle
Kom met zoete sojaportobello-uien ‘sukiyaki’ uit ‘Vegan JapanEasy’

Dit recept is een soort combinatie van twee prachtige Japanse rundvleesgerechten: ‘sukiyaki’ (rundvleesstoofpotje) en ‘gyūdon’ (komgerecht met rundvlees), maar dan vegan! De saus en uien zijn de smaakmakers en het vlees is vervangen door portobello’s. Eet smakelijk.

lees meer
October 6, 2023
Vegan
Vegan
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Spinaziepasteitjes (‘fatayer sbenekh’) uit ‘Bayrut’

Er zijn eindeloos veel verschillende soorten Libanese pasteitjes. Hisham Assaad kiest als vulling voor spinazie en voegt hier sumak en olijfolie aan toe, waardoor de milde spinazie een zure kick krijgt. Geniet ervan!

lees meer
October 3, 2023
Midden-Oosters
Midden-Oosters
Vega
Vega
Alle
Goudgeurige gamba’s uit ‘Sambal Shiok’

Geniet van de Maleisische keuken met de goudgeurige gamba’s van Mandy Yin. De saus is een eerbetoon aan de ‘kam heong’-saus (‘gouden geur’) van het restaurant ‘Meng Kee’ in Maleisië en als je deze eenmaal hebt geproefd, blijf je ervan eten! Wist je dat je het recept ook veganistisch kan maken? Enjoy!

lees meer
September 29, 2023
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Met hoisinsaus geglaceerde tempé uit ‘Chinese Takeaway Compleet’

Een lichte en smaakvolle maaltijd, perfect voor op een hete nazomerdag als vandaag. Gebakken tempé wordt heerlijk krokant en neemt saus op als een spons. Door de rijke hoisinsaus wordt de tempé ook nog eens zoet, hartig en pittig. Geniet ervan!

lees meer
September 8, 2023
Vegan
Vegan
Aziatisch
Aziatisch
Alle
‘Soto a gogo’ (noedelsoepie in 15 minuten!) uit ‘Vegan Toko’

Deze fantastische noedelsoep (‘soto a gogo’) uit Vegan Toko is in 15 minuten klaar, supergezond én heel erg lekker. Geen excuus dus om ‘m niet te maken! Enjoy.

lees meer
August 29, 2023
Vegan
Vegan
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Greeny uit ‘Detox water’

Dit drankje is niet alleen mooi om te zien, het is ook goed voor je hart en vochtafdrijvend. We delen het supermakkelijke recept met je!

lees meer
June 9, 2023
Dranken
Dranken
Alle
humba-baba ganoush uit ‘Het plezier van écht goed koken’

Het is vandaag internationale hummusdag! Ben jij, net als Alice Zaslavsky, dol op hummus én baba ganoush? Dit recept voor ‘Humba-baba ganoush’ uit ‘Het plezier van écht goed koken’ is een mix van beide dips. Heerlijk op toast met avocado, als dip bij Midden-Oosterse hoofdgerechten of rechtstreeks uit de koelkast.

lees meer
May 13, 2023
Midden-Oosters
Midden-Oosters
Alle
Mandarijn-negroni-granita uit ‘Suqar’

Deze zeer volwassen granita, de ijskoude versie van Gregs Malouf’s favoriete cocktail, vormt een genoeglijk einde – of juist het begin – van een maaltijd. De toevoeging van gelatine lijkt een beetje vreemd (voel je vrij om, als je vegetariër bent, het weg te laten), maar het betekent dat je alles hard kunt laten worden in de vriezer, zonder dat het nodig is om het geregeld door te roeren met een vork om de ijskristallen los te maken. In plaats daarvan gebruik je de vork voor het serveren om het ijs in kleine gekoelde glazen te schrapen. We gebruiken vruchtensap van de beste kwaliteit, zodat de granita in een handomdraai kan worden gemaakt.

lees meer
April 23, 2023
Bakken
Bakken
Dranken
Dranken
Alle
Vegetarische fritto misto in een saffraan-gistbeslag uit ‘Vegarabia’

Geloof ons: deze vegetarische fritto misto in een saffraan-gistbeslag wil je bij de vrijdagmiddagborrel serveren. Extra lekker in combinatie met een pittige saus, aioli en zelfs met wat honing en zout. Klik op de link in bio voor het recept. Houd er rekening mee dat het beslag een paar uur van tevoren moet worden gemaakt, maar maximaal 12 uur kan blijven staan, waardoor de smaken zich ontwikkelen. Er zijn geen hoeveelheden van de groenten vermeld, want dit kun je prima zelf bepalen, afhankelijk van wat er in de koelkast ligt.

lees meer
March 24, 2023
Vega
Vega
Midden-Oosters
Midden-Oosters
Alle
Heldere soep met radijs, dunne mie en ponzu uit ‘JapanEasy Bowls & Bento’

Met ‘JapanEasy Bowls & Bento’ biedt Tim Anderson eenvoudige Japanse gerechten voor elk moment van de dag. Dit recept voor heldere soep met radijs, dunne mie en ponzu geeft een heerlijk ‘voorproefje’ van het boek!

lees meer
March 8, 2023
Vegan
Vegan
Aziatisch
Aziatisch
Alle
‘Melanzane alla parmigiana’ uit ‘Bistro Manon’

Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling, die eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. ‘Bistro Manon’ is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar bundelt recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn. Deze ‘melanzane alla parmigiana’ is hiervan een perfect voorbeeld en een zeer smakelijke maaltijd om het weekend mee in te luiden!

lees meer
March 3, 2023
Europees
Europees
Alle
Tortillachips uit ‘Comida Mexicana’

Vandaag is het internationale Tortillachips Dag! Je kunt tortillachips natuurlijk in grote zakken in talloze smaken in de supermarkt kopen, maar ze zijn heel makkelijk thuis te maken en zelfgemaakte smaken bovendien veel, veel lekkerder! Proef het zelf en ga aan de slag met onderstaand recept.

lees meer
February 24, 2023
Vegan
Vegan
Wereldkeuken
Wereldkeuken
Alle
Spritz uit ‘Het kleine boek voor aperitieven’

Vandaag start Carnaval én is het Drink Wijn Dag. Met deze spritz uit ‘Het kleine boek voor aperitieven’ kom je direct in de party-stemming. Proost!

lees meer
February 18, 2023
Dranken
Dranken
Alle
Choco-dulsebrownies uit ‘Zeewier & co’

Zeg je Valentijnsdag, dan zeg je chocolade. Verwen jouw lief, of jezelf, daarom vandaag met deze heerlijke choco-dulsebrownies uit ‘Zeewier & co’!

lees meer
February 14, 2023
Bakken
Bakken
Alle
Revithia (hummussoep) uit ‘Nistisima’

Ter gelegenheid van Wereld Peulvruchten Dag delen we graag dit recept voor ‘revithia’ (hummussoep) uit ‘Nistisima’. Hummussoep klinkt als een modern fusionrecept dat je op social media zou kunnen tegenkomen, maar het is een heel traditioneel Grieks gerecht. Hummussoep is rijk en sterk van smaak door de knoflook en het paprikapoeder.

lees meer
February 10, 2023
Vegan
Vegan
Europees
Europees
Alle
Linguine puttanesca uit ‘Vegan Pasta’

Pasta carbonara zonder spek, linguine alla vongole zonder venusschelpen en bolognesesaus zonder gehakt? In ‘Vegan Pasta’ deelt Brianna Claxton meer dan 80 recepten uit de moderne Italiaanse keuken waarbij de smaak en texturen absoluut recht overeind blijven staan en je geen idee hebt dat je bordje pasta veganistisch is. Ervaar het zelf en maak deze linguine puttanesca!

lees meer
February 7, 2023
Vegan
Vegan
Alle
labneh, tomaat, komkommer en za’atar uit ‘Moro thuis’

‘Moro thuis’ van Sam & Sam Clark ligt vanaf vandaag in de boekhandel! Naast salades, groenten en eenpansgerechten staan de hoofdstukken onder meer in het teken van vis, vlees en eieren en zuivel. Dit recept voor labneh, tomaat, komkommer en za’atar is een van onze favorieten en heerlijk met platbrood of pita!

lees meer
February 1, 2023
Midden-Oosters
Midden-Oosters
Alle
Franse uiensoep met gruyèretoast uit ‘Soep. Bouillon. Brood.’

Luid het weekend in met deze Franse uiensoep met gruyèretoast, het ultieme comfortfood uit Rachel Allen’s boek ‘Soep. Bouillon. Brood.’. Leuk weetje: de soep heeft zijn oorsprong in de 18e eeuw in Parijs. Daarbij is het een van de meest geliefde Franse soepen en staat het nog steeds op het menu in bistro’s in heel Frankrijk. En vanavond dus ook bij jou, bon appétit!

lees meer
January 20, 2023
Overig
Overig
Alle
Old Fashioned uit ‘Mocktails’

Het is vrijdag! Trap het weekend af met een alocholvrije cocktail zoals deze variant op de Old Fashioned uit Jassy Davis’ boek ‘Mocktails’. De mocktail bevat gerstthee als vervanger voor whisky en heeft een nootachtige koekjessmaak met een vleugje bitter. Goed om te weten: de Angosturabitter is optioneel, want de bitter bevat alcohol, dus laat hem weg als je een echt alcoholvrije mocktail wilt.

lees meer
January 13, 2023
Dranken
Dranken
Alle
Pan confit tomate uit ‘Het plezier van écht goed koken’

Morgen verschijnt ‘Het plezier van écht goed koken’ van Alice Zaslavsky. In dit handboek voor de enthousiaste thuiskok laat Alice je zien hoe je elke dag, of het nou een hectische werkdag of een luie zaterdag is, geweldig eten op tafel kunt zetten. Te beginnen met deze variant op de Catalaanse snack – pan pa amb tomàquet, ook bekend als pan con tomate of tomatenbrood.

lees meer
January 9, 2023
Overig
Overig
Alle
Knoflookrijst met gekaramelliseerde uien en paddenstoelen uit ‘no waste GROENTEN’

Toen Sophie Gordon voor het eerst knoflookrijst at, raakte ze direct geïnspireerd voor haar eigen recept. Deze versie met gekaramelliseerde uien en paddenstoelen is super smakelijk én easy om te maken.

lees meer
January 6, 2023
Vega
Vega
Alle
Sukiyaki uit ‘Hotpot’

Elk jaar weer gourmetten met Kerst? Probeer eens een hotpot! ‘Sukiyaki’ is een Japanse hotpot op basis van dashi, mirin en sojasaus. In deze hotpot is de kwaliteit van het rundvlees het allerbelangrijkst. Allemaal een bordje en een schaaltje met saus; dippen maar!

lees meer
December 17, 2022
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Rectificatie recepten ‘spekkoek tiga rasa’ en ‘rozenstroop marshmallows’ uit Manis

Helaas is er een foutje geslopen in de recepten ‘spekkoek tiga rasa’ en ‘rozenstroop marshmallows’ uit Manis. In de bereidingswijze van ‘spekkoek tiga rasa’ mist de instructie om de eiwitten te kloppen voordat ze aan het beslag kunnen worden toegevoegd. In de bereidingswijze van ‘rozenstroop marshmallows’ mist de instructie om de eiwitten 9 minuten tot bijna stijve pieken te kloppen. We delen graag de volledige recepten met je:

lees meer
August 6, 2022
Aziatisch
Aziatisch
Uitgelicht
Uitgelicht
Alle
Koreaanse tempehburger uit ‘Vegan Summer’

Je kunt veel meer met tempeh dan het alleen in reepjes snijden en een beetje bakken. Haal het bijvoorbeeld langs een rasp om er gehakt mee na te bootsen en kneed het vervolgens met te gekke smaken tot een burger, zoals deze Koreaanse. Rokerig, een tikje funky en vol umami.

lees meer
July 8, 2022
Vegan
Vegan
Aziatisch
Aziatisch
Alle
In wasabi gemarineerde octopus met okra uit ‘Izakaya’

Vandaag een beetje Japanse inspiratie voor de Paasbrunch met de ’tako-wasa’ uit Izakaya van Tim Anderson: stukjes in wasabi gemarineerde octopus met okra. Met een paar eenvoudige smaakmakers een heerlijk Japans gerecht.

lees meer
April 15, 2022
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Ta’ameya: falafel van tuinbonen uit ‘Nistisima’

Veel mensen denken dat falafel altijd met kikkererwten wordt bereid, maar deze klassieke Egyptische falafel wordt van gedroogde tuinbonen (fava) gemaakt. Ta’ameya wordt het hele jaar door gegeten, met name tijdens het vasten. Er wordt vaak beweerd dat ze lekkerder zijn dan de klassieke kikkererwtenversie. Om hier zelf over te oordelen, moet je gewoon dit recept maken… Je kunt hiervoor geen tuinbonen uit blik of een pot gebruiken, omdat deze bonen gekookt zijn en je hebt rauwe tuinbonen nodig, die hun vorm behouden.

lees meer
April 8, 2022
Vegan
Vegan
Europees
Europees
Alle
Gestoomde broodjes met sticky vijfkruiden-tempeh uit ‘Vegan East’

Als je eenmaal hebt ontdekt hoe makkelijk het is om je eigen gestoomde broodjes te maken, ben je niet meer te stoppen. Maak ze bijvoorbeeld met deze kruidige plakjes tempeh.

lees meer
April 1, 2022
Aziatisch
Aziatisch
Vegan
Vegan
Alle
Fancy Franse eiersalade uit ‘Kook dit boek’

Deze fancy versie van de eenvoudige, traditionele eiersalade is geïnspireerd op gribiche, een klassieke, Franse saus gemaakt van fijngehakte, hardgekookte eieren gecombineerd met augurken, mosterd en wittewijnazijn. Mijn versie bevat eieren die 10 minuten hebben gekookt, met eidooiers die perfect hardgekookt zijn en op geen enkele manier lijken op de verschrikkelijke, te lang gekookte eidooiers die zich vaak in eiersalades bevinden. De eieren zijn in stukken gescheurd, gemengd met een heldere dressing met mosterd en extra lekker dankzij een mix van kruiden. Dit alles levert een eiersalade op die lekker is als je hem op toast of tussen een broodje serveert en als je hem op geroosterde groente schept.

lees meer
March 25, 2022
Overig
Overig
Alle
Salmorejo met serranoham en hardgekookte eieren uit ‘Soep. Bouillon. Brood.’

Salmorejo is dikker en romiger dan gazpacho en komt uit Córdoba in het Zuid-Spaanse Andalusië. Het wordt traditioneel bestrooid met gehakte, hardgekookte eieren, serranoham en soms een beetje tonijn uit blik. Oorspronkelijk worden de tomaten ontveld voor dit gerecht, maar ik vind dat het niet nodig is om de tomaten te ontvellen als ze goed rijp en rood zijn.

lees meer
March 18, 2022
Overig
Overig
Alle
Kue Lupis uit ‘Bersama’

In april verschijnt Manis, het nieuwe zoete kookboek van Francis Kuijk. Om alvast in de stemming te komen deze zoete verleiding uit haar boek Bersama. Kue lupis zijn heerlijke kleefrijstpakketjes die met kokos en guladjawasiroop worden geserveerd.

lees meer
March 11, 2022
Aziatisch
Aziatisch
Alle
De hele nacht op uit ‘Mocktails’

Dit drankje is de perfecte borrel voor zowel het eind van de middag als voor het begin. Deze rokerige rode drank brengt het rijke geroosterde aroma van koud gezette koffie samen met de weelderige, bitterzoete smaak van Sanbittèr Rosso, een Italiaanse frisdrank die je kunt vinden bij gespecialiseerde slijterijen. Het is een zeer volwassen drankje dat mij doet denken aan de bedomptheid van een kroeg laat op de avond en aan de gezellige atmosfeer van een eetcafé tijdens het ontbijt. Het beste dat je waarschijnlijk kunt doen, is de hele nacht opblijven, dan maak je voor jezelf een van deze mocktails en proost je op het opgaan van de zon.

lees meer
March 4, 2022
Dranken
Dranken
Alle
Coctel de camarón uit ‘Comida Mexicana’

Een klein beetje zomer in de winter: Overal op markten in Mexico kun je deze coctel de camarónes (garnalencocktail) vinden. Het is het populairste zeevruchtengerecht in Mexico-Stad. Heerlijk fris en heel gemakkelijk zelf te maken.

lees meer
February 25, 2022
Wereldkeuken
Wereldkeuken
Alle
Udon met kimchi & bacon uit ‘Aziatische bowls & bouillons’

Deze bowl udon-noedels met kimchi is een echt comfort gerecht, ontstaan uit dingen die nog in de koelkast lagen. Een rauwe eidooier in een nestje noedels ziet er zo mooi uit – de dooier gaart door de resthitte van de noedels als je ze door elkaar roert. Maar je kunt het ei natuurlijk ook bakken.

lees meer
February 18, 2022
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Acht-schattensoep uit ‘Sambal Shiok’

De ‘acht schatten’ in dit recept verwijzen naar de hoeveelheid ingrediënten en de bouillon die je nodig hebt voor de soep. Acht is een geluksgetal voor de Chinezen, en staat symbool voor rijkdom en voorspoed. Doorgesijpeld in de Maleisische keuken, delen we dit recept uit Sambal Shiok.

lees meer
February 11, 2022
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Pepersteak met knoflook-sojsasausboter uit ‘Izakaya’

Veel peper, veel knoflook, veel sojasaus. Smaakmakers die alles lekker maken. Vooral deze malse ribeye. Een Japans eerbetoon van Tim Anderson.

lees meer
January 21, 2022
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Paddenstoelen-dashiramen met groenten en gebakken tofu uit ‘Vegan JapanEasy’

Ramen zijn onlosmakelijk verbonden aan de Japanse keuken. Van oorsprong helemaal niet vegan, maar gelukkig wél eenvoudig vegan te maken. We delen graag het recept voor deze paddenstoelen-dashiramen met groenten en gebakken tofu uit ‘Vegan JapanEasy’.

lees meer
January 14, 2022
Vegan
Vegan
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Tantanmen uit ‘Aziatische bowls & bouillons’

Tantanmen is de Japanse versie van de dan dan-noedels uit Sichuan. De ingrediënten zijn voor het grootste deel hetzelfde, met alleen hier en daar een paar kleine aanpassingen. Als je dit gerecht vegan wilt maken, kun je groentebouillon gebruiken, het gehakt vervangen door sojagehakt en de eieren achterwege laten.

lees meer
December 10, 2021
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Linzensoep uit ‘Bistro Manon’

Linzensoep mag er in de pan niet altijd even aantrekkelijk uitzien, maar de smaak zal je verrassen! De venkel in combinatie met de citroen zorgen ervoor dat je naast de diepe, kruidige smaken ook een beetje frisheid proeft. We delen graag het recept uit Bistro Manon met je.

lees meer
December 3, 2021
Overig
Overig
Alle
Chocoladeletters met noten, fruit en bloemen uit ‘Strooigoed’

Ga jij Sinterklaas vieren? Verras met zelfgemaakte chocoladeletters! Kies de smaak chocolade en decoreer met noten, fruit en bloemen voor een extra feestelijk resultaat. Het recept komt uit ‘Strooigoed’.

lees meer
November 26, 2021
Bakken
Bakken
Alle
Geroosterde pompoen met knoflook-pijnboompitten & feta uit ‘Kook dit boek’

In de koudere maanden is winterpompoen op zijn hoogtepunt van het seizoen om hem te eten en bevat daarom een ongeëvenaarde zoetheid en concentratie van smaak die je in de warmere maanden niet tegenkomt. Het roosteren van winterpompoen op hoog vuur brengt hun natuurlijke suikers naar voren. In de oven karamelliseren de suikers tot een heerlijke gouden korst. Molly Baz is dol op het samenbrengen van de zoete, zachte, geroosterde pompoen met duidelijk hartige ingrediënten (in dit geval knoflook, pijnboompitten en feta), die voor de hoognodige balans zorgen. Technisch gesproken is dit een bijgerecht, maar we zijn zeer te porren voor het eten van een grote kom hiervan bij wijze van hoofdgerecht.

lees meer
November 19, 2021
Overig
Overig
Alle
Browniereep met rozijnen en kaneel uit ‘De chocolade bar’

Dit brownierecept is echt perfect: de smeuïgheid, het chocoladegehalte, het is gewoon precies goed. Het is een basisrecept van Rutger Bakt, waaraan Anne-Marij de Koning rozijnen en kaneel aan heeft toegevoegd, en natuurlijk heeft verwerkt in een reep.

lees meer
October 29, 2021
Bakken
Bakken
Alle
De London curry uit ‘Vegan Comfort’

Toen Milou van der Will in Londen was voor een masterclass, at ze daar deze curry. Geurige basmatirijst met een kruidige, gele currysaus. Knapperige paksoi, gefrituurde tofu, frisse koriander. Een pindaatje en een ringetje rode peper om het spannend te houden. Zo simpel, maar zo goed.

lees meer
October 22, 2021
Vegan
Vegan
Alle
Bowl met in harissa geroosterde groenten en halloumi uit ‘Vers uit de oven’

Harissa is een heel nuttige smaakmaker om in de koelkast te hebben staan. De combinatie van de pittige harissa met de zoete aardappel maakt van deze ogenschijnlijke eenvoudige geroosterde groenten met couscous een spannende doordeweekse maaltijd. Voor een veganistische versie kun je de halloumi vervangen door stevige tofu en de honing door ahornsiroop. We delen het recept.

lees meer
October 15, 2021
Overig
Overig
Alle
Lasagne met spinazie en camembert uit ‘Bistro Manon’

Maak een extra schaal van deze lasagne met spinazie en camembert en probeer wat porties over te houden voor later in de week. Lunchtip! Maar als iedereen stiekem iets meer eet, blijft er niks over, en dat kunnen we van dit gerecht maar al te goed begrijpen… We delen het recept!

lees meer
October 8, 2021
Overig
Overig
Alle
Geroosterde perziken met kaneel, ricotta, tijm en gekaramelliseerde hazelnoten uit ‘Slow’

Deze geroosterde perziken met kaneel, ricotta, tijm en gekaramelliseerde hazelnoten zijn perfect om de ochtend mee te beginnen! Eet jij wel eens warm fruit als ontbijt? We delen het recept met je.

lees meer
October 1, 2021
Overig
Overig
Alle
Vietnamese mini-omeletjes uit ‘Bistro Manon’

Deze Vietnamese omeletjes zijn echt de moeite waard om een keer te proberen. Je kunt ze eten met gebakken rijst, rijstnoedelsalade of met gekookte rijst in combinatie met een simpele Oosterse komkommersalade. Tip: bak kleine omeletjes zodat ieder z’n eigen omeletje heeft.

lees meer
September 17, 2021
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Rectificatie recept pie gevuld met cranberry-granaatappelmousse uit ‘Banketbakker’

Helaas is er een foutje geslopen in het recept pie gevuld met cranberry-granaatappelmousse uit Banketbakker. De eerste alinea van het recept mist, het deel waarin je de cranberrycompote maakt. We delen graag het volledige recept met je.

lees meer
September 13, 2021
Bakken
Bakken
Uitgelicht
Uitgelicht
Alle
Foolproof tarte tatin uit ‘Banketbakker’

Alhoewel een tarte tatin niet moeilijk is om te maken, kan er toch veel fout gaan. Zo kunnen de appels veel vocht verliezen of juist te ver karamelliseren en aan de vorm vastplakken. Claire Saffitz heeft een foolproof-recept ontwikkeld waarbij de appels van tevoren geroosterd worden. Bakken maar, dit weekend!

lees meer
September 10, 2021
Bakken
Bakken
Alle
Phở gà uit ‘Vietnamees’

Phở is misschien wel het meest bekende Vietnamese gerecht. Deze eenvoudig te maken soep is wereldwijd favoriet bij jong en oud en iedereen daartussenin. Deze ‘phở gà’ (phở met kip) is een veel lichtere, geurige phở waarin de smaak van steranijs essentieel is.

lees meer
September 3, 2021
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Pad thai uit ‘The Curry Guy Thai’

Pad thai is waarschijnlijk het bekendste Thaise noedelgerecht. Prachtig glanzende rijstnoedels met garnalen, tofu en kip worden gewokt met ei, taugé en pinda’s. Arroy mak mak, oftewel: superlekker!

lees meer
September 2, 2021
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Mijn eeuwige brownies uit ‘Banketbakker’

Brownies zijn een veelgevraagde, alom geliefde lekkernij. Claire Saffitz wilde een simpel recept ontwikkelen dat je doordeweeks kunt bakken en waardoor je bovendien geen taaie brownies krijgt. Het koelen blijkt essentieel. We delen graag haar succesrecept met je.

lees meer
August 27, 2021
Bakken
Bakken
Alle
Bloemkool katsucurry uit ‘Vegan JapanEasy’

De ‘katsu’ in katsucurry verwijst naar het gepaneerde iets dat bovenop ligt, niet naar de curry zelf – en dat gebakken ding met een broodkruimkorstje kan zo’n beetje alles zijn. Dus waarom gebruiken we niet de bloemkool, die net zo sappig, smaakvol en vullend kan zijn als kipfilet? De combinatie van zoete bloemkool en de mildpittige Japanse curry is perfect.

lees meer
August 6, 2021
Aziatisch
Aziatisch
Vegan
Vegan
Alle
Cream Soda met frambozen en tijm uit ‘Mocktails’

Cream Soda is frisdrank dat smaakt naar gesmolten roomijs. Deze mocktail smaakt naar frambozen en room die worden gegeten op een warme namiddag tijdens een zomer die eeuwig lijkt te kunnen duren.

lees meer
July 23, 2021
Dranken
Dranken
Alle
Fattoush-salade met pita uit ‘Een ode aan groenten’

Deze fattoush is behoorlijk verslavend… De tomaat-brood-olie combinatie heeft hier een Arabisch tintje waarbij het sponzige brood al de sappigheid van de tomaten gulzig opslurpt. Binnen 10 minuten op tafel!

lees meer
July 16, 2021
Midden-Oosters
Midden-Oosters
Vega
Vega
Alle
Funky Thaise noedelsalade uit ‘Vegan Summer’

Dit is wat je noemt een salade met funk. De opzwepende limoensesamvinaigrette omarmt al die knapperige groenten en tilt ze op voor een rondje door de zaal. Serveer als lauwwarme salade bij de barbecue, of geniet op een later moment van een koud restje.

lees meer
July 9, 2021
Vegan
Vegan
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Glasnoedelsalade uit ‘The Curry Guy Thai’

Met zomers weer gaat een pittige salade, zoals deze yum woon sen (glasnoedelsalade), er altijd wel in. Serveer bij een familiebarbecue en drink volgens Thais gebruik met een glas alcohol.

lees meer
June 30, 2021
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Pulled chicken met zoete sojasaus uit ‘Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

Dit is perfect in een vers lotusbroodje of zelfs op een versgebakken stokbroodje, met in sojasaus ingelegde komkommer en reepjes sla: doe je ogen dicht en laat je met een hap van deze zoete, sappige kip meevoeren naar de bedrijvige markten van Hongkong.

lees meer
June 4, 2021
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Ceviche uit ‘Comida Mexicana’

Een van de beste gerechten om te eten op een warme zomerse dag is ceviche: verse vis bereid in limoensap met groente en chilipeper erbij. Het maken van ceviche op de Mexicaanse manier is eigenlijk het creëren van een strandsfeer op een drukke dag.

lees meer
May 28, 2021
Wereldkeuken
Wereldkeuken
Alle
Madeleines uit ‘Van de vegan bakker’

Madeleines, de luchtige cakejes met een zacht buikje. Met behulp van sojamelk en kokosolie bak je die geheel plantaardig. Lekker met een frisse touch van geraspte citroenschil. We delen het recept uit ‘Van de vegan bakker’ met je.

lees meer
May 14, 2021
Vegan
Vegan
Bakken
Bakken
Alle
Tacos de Cochinita Pibil uit ‘Comida Mexicana’

Cochinita Pibil (pulled pork op z’n Mexicaans), is afkomstig uit het zuiden van Mexico en is waarschijnlijk de beroemdste tacovulling. Probeer dit recept uit ‘Comida Mexicana’ eens – je zult verrast zijn hoe eenvoudig de bereiding is.

lees meer
April 19, 2021
Wereldkeuken
Wereldkeuken
Alle
Yunnan paddenstoelenhotpot uit ‘Hotpot’

Deze hotpot heeft dezelfde rijkheid als een romige paddenstoelensoep, zoals wij die kennen. Je hebt voor dit gerecht meerdere soorten gedroogde paddenstoelen nodig. In Yunnan (China) groeien, net als in Nederland, heel veel wilde paddenstoelen. Pak er dus mee uit: ga voor boleten, doodstrompetten, morieljes, etc.

lees meer
April 16, 2021
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Krokante venkel met zure room & zoete chilisaus uit ‘Een ode aan groenten’

Ben je op zoek naar een lekkere snack voor vanavond, of wil je eens een ander bijgerecht in plaats van aardappelpartjes? Probeer dan eens deze krokante venkel. Ze geven een frisse kruidigheid en lichtheid. Lekker met zure room en zoete chilisaus.

lees meer
March 26, 2021
Overig
Overig
Alle
Ayam geprek (gestampte crispy kip) uit ‘Bersama’

Dit recept is echt een family favourite van Francis Kuijk! Deze kip valt namelijk in de categorie guilty pleasure: mals en sappig, goed op smaak gebracht met een eenvoudige sambal die je zo heet (of juist niet) kunt maken als je wilt, met een krokant, crispy, luchtig gepaneerd laagje.

lees meer
March 19, 2021
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Wraps met knapperige groenten uit ‘California Dreamin’

In veel landen worden wraps bereid met tortillawraps, lavash of andere dunne, platte broden. Deze Californische wrap bestaat uit verse seizoensgroenten. Je kunt de wraps gemakkelijk van tevoren maken en meenemen – ze zijn dan ook ideaal als lunch voor een wandeling in het lentezonnetje dit weekend.

lees meer
March 5, 2021
Overig
Overig
Alle
De ‘iedere-soort-ui’ tarte tatin uit ‘Een ode aan groenten’

Beschouw een tarte tatin als een open groentetaart en het wordt ineens heel logisch dat er uien, prei en sjalotten op een van oorsprong zoete taart met appels en peren liggen. Alice Zaslavsky vindt de manier waarop bladerdeeg tussen je lippen versplintert tot vettige schilfers heerlijk. De uien, gekaramelliseerd tot mierzoet, zijn zijdezacht en glad. Ook deelt ze nog enkele andere smaakcombinaties, zodat deze taart nooit meer uit je repertoire hoeft te verdwijnen!

lees meer
February 26, 2021
Overig
Overig
Alle
Lotek uit ‘Bersama’

Lotek lijkt veel op gado gado – Francis Kuijk vindt het een ambachtelijke variant. De ingrediënten voor de saus worden namelijk met de hand gemalen. Een voor een worden ze toegevoegd aan een grote tjobek (vijzel) en als laatste volgt water om de saus vloeibaar te maken. Daarna worden er in de tjobek groenten en dergelijke doorheen geschept. Je zit nu vast te denken, je kunt de saus er toch gewoon overheen gieten en mengen zoals bij een salade? Dat klopt, maar dan verliezen we de romantiek en ambacht van dit gerecht.

lees meer
February 22, 2021
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Sichuan Express-hotpot uit ‘Hotpot’

Het is vandaag Chinees Nieuwjaar en we gaan het Jaar van de Os in. Ter ere van dat – en omdat Hotpot van Bas Robben gisteren is verschenen – delen we graag het recept voor deze Sichuan Express-hotpot.

lees meer
February 12, 2021
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Aardappel-chilischotel uit ‘Plants Only Kitchen’

Deze veganistische ovenschotel is een eiwitrijk gerecht dat je prima van tevoren kunt maken. De kruidige chili en knapperige groentelaag maken dit tot een hartverwarmende maaltijd!

lees meer
January 8, 2021
Vegan
Vegan
Alle
Rectificatie recept Kip Dopiaza uit ‘The Curry Guy Compleet’

Helaas is in de eerste druk van ‘The Curry Guy Compleet’ een foutje geslopen bij het recept voor Kip Dopiaza op pagina 195. Graag delen we hier het juiste recept. Dopiaza curry’s zitten boordevol smaak en kunnen mild of vrij pittig zijn, afhankelijk van de chef. Het woord do betekent ‘twee’ en piaza betekent ‘uien’. De authentieke Indiase versie van dit gerecht is dus een curry met uien die op twee verschillende manieren worden bereid. Als je de basiscurrysaus en gebakken laagjes ui meetelt, wordt dit recept gemaakt met uien die op vier verschillende manieren worden bereid, dus eigenlijk klopt de naam niet helemaal. Maar dat is puur technisch gezien.

lees meer
January 4, 2021
Aziatisch
Aziatisch
Uitgelicht
Uitgelicht
Alle
Gevuld speculaas uit ‘Strooigoed’

Het heerlijk avondje is bijna hier! En dus mag de gevulde speculaas niet ontbreken. Duik nog snel de keuken in om deze knapperige speculaas met boterzachte amandelspijs te maken. Daar wil je direct je tanden in zetten…

lees meer
December 4, 2020
Bakken
Bakken
Alle
Geroosterde rodekool met een vijgenglaze uit ‘Slow’

Om het houtige karakter van de herfstige rodekool wat te verzachten, kun je het blancheren of koken. In dit bijgerecht uit ‘Slow’ wordt het in de oven geroosterd en geserveerd met een heerlijke vijgenglaze.

lees meer
October 30, 2020
Vega
Vega
Alle
Viscurry met kokosmelk uit ‘Slow’

Ideaal! Deze viscurry met kokosmelk en pandanrijst staat binnen 15 minuten op tafel. Wie zegt dat comfort food altijd een lange bereidingstijd nodig heeft?

lees meer
October 23, 2020
Overig
Overig
Alle
Gemarineerde biefstuk met labneh, pulbiberboter & gebakken uitjes uit ‘Simply’

Voor dit gerecht heeft Sabrina Ghayour zich laten inspireren door Turkse Iskender kebap. De gemarineerde biefstuk met labneh en pulbiberboter zorgen voor een simpele maar doeltreffende explosie van smaken. Veeg de yoghurt op met heerlijk zacht platbrood en geniet maximaal.

lees meer
October 2, 2020
Midden-Oosters
Midden-Oosters
Alle
Sambal goreng daging sapi kentang uit ‘Bersama’

In dit recept voor ‘sambal goreng daging sapi kentang’ (pittig rundvlees met aardappeltjes) uit ‘Bersama’ gebruikt Francis Kuijk petéhbonen. Dit zijn groene, amandelvormige bonen die in peulen groeien. Ze zijn bijzonder gezond, rijk aan vitaminen en, naar men zegt, goed tegen allerlei gezondheidsklachten. Petéhbonen worden veel gebruikt in de Indische keuken; meestal in repen gesneden om de kenmerkende smaak wat te doseren. Ze worden ook wel stinkbonen genoemd omdat ze een uitgesproken, sterke geur hebben.

lees meer
September 25, 2020
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Golden latte met kurkuma uit California Dreamin’

Je kunt kurkuma op veel verschillende manieren gebruiken – het geeft een bloemig accent aan zowel gerechten als drankjes. Probeer eens deze golden latte met kurkuma uit California Dreamin’. Gezond, plantaardig en lekker! Move over, chai latte, vanaf nu warm je je aan dit gouden drankje!

lees meer
August 28, 2020
Dranken
Dranken
Alle
Meloen en ham met artisjokharten en olijven uit ‘Salad Days’

Meloen en ham: de zoet-zoute zomerhemel, wat Ajda Mehmet betreft. In deze salade uit haar boek ‘Salad Days’ voegt ze daar een artisjokdressing aan toe. De Castelvetrano-olijven zijn groot en knapperig, met een zachte, boterige smaak die heel goed werkt met het frisse van de artisjokken en zoete van de sinaasappel.

lees meer
August 14, 2020
Overig
Overig
Alle
Koolrabi en nieuwe-aardappelsalade met cashew-dragonpesto uit ‘Salad Days’

Dit gerecht heb je gemaakt in de tijd dat de aardappels koken. Sneller kan bijna niet! De warme aardappels nemen alle citroensap en olijfolie op voordat je ze afmaakt met de romige pesto. Die is vegan, maar dat zal dankzij de cashewnoten niemand opvallen. En zo lekker, dat je je best moet doen hem niet al rechtstreeks uit de keukenmachine op te eten.

lees meer
July 10, 2020
Overig
Overig
Alle
Bloemkoolkatsu met tonkatsusaus uit ‘Chinese Takeaway Veggie’

Panko (Japans broodkruim) is zelfs nog voor je het bakt enorm krokant en geeft een gerecht een textuur die gewoon broodkruim niet kan bieden. Als je in deze bloemkoolsteak snijdt, komen meteen de aroma’s vrij; zodra deze je neus in kringelen en je smaakpapillen prikkelen, zal het water je gegarandeerd in de mond lopen. Daarna doop je een stukje in de rijke, zoetzure barbecuesaus en wil je alleen nog maar meer.

lees meer
June 12, 2020
Aziatisch
Aziatisch
Vega
Vega
Alle
Tom kha gai uit ‘Thai’

De soep tom kha gai is voor veel mensen, naast pad thai, een eerste kennismaking met de Thaise keuken. Lekker met noedels erin, die je zo naar binnen kunt slurpen! Je kunt de soep ook serveren met rijst, wat gebruikelijker is in Thailand.

lees meer
June 5, 2020
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Smokey jackfruitgyros met romige koolrabi-appel-tzatziki uit ‘Jackfruit’

Dit is jackfruit op z’n best! Als smokey gyros in een warm platbrood met romige tzatziki erbij. Granaatappelpitjes erover en je hebt een heerlijk, plantaardig gerechtje voor dit zomerse weekend!

lees meer
May 29, 2020
Vega
Vega
Alle
Havermoutwafel met zomerfruit uit California Dreamin’

Deze knapperige wafel met een smeuïge havermoutpap als vulling biedt een boeiend contrast in de mond. Een lekker zomers ontbijtje en bovendien glutenvrij!

lees meer
May 22, 2020
Overig
Overig
Alle
Sayur lodeh uit ‘Basisboek Indonesisch’

Het is ineens een stuk frisser buiten en dus kunnen we wel wat comfort food gebruiken. We delen graag het recept voor Sayur lodeh, oftewel groentenstoofschotel met kokos en tempé, uit Basisboek Indonesisch met je! Francis: “Dit is typisch een gerecht dat niet mag ontbreken op een rijsttafel. Je kunt het maken naar je eigen voorkeur, omdat zoveel groenten goed combineren met kokos. Persoonlijk kies ik er wel voor om altijd bamboescheuten toe te voegen. Die hebben zo’n unieke smaak, wat echt typerend is voor deze sajoer. Door de kruiden en specerijen is deze sajoer de volgende dag nóg lekkerder, dus maak genoeg voor 2 dagen.”

lees meer
April 28, 2020
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Californische bowl met tonijn uit California Dreamin’

Dankzij het grote aanbod aan verse vis en groenten hebben de Californiërs veel alternatieven voor hun versie van de Hawaïaanse pokébowl. Afhankelijk van het seizoen kun je de vis vervangen door zeevruchten, en de groenten variëren. Lekker lunchgerecht!

lees meer
April 17, 2020
Overig
Overig
Alle
Tahin- en kaneeltwist uit ‘Vers uit de oven’

Zoet ontbijtgebak dat niet zou misstaan op de paastafel! De romige tahin en de zoete ahornsiroop vormen een gouden combinatie. Zo goed zelfs dat we je dringend aanraden om niet te proeven van de vulling tijdens de bereiding, omdat er anders niet genoeg overblijft om de twist te vullen.

lees meer
April 10, 2020
Overig
Overig
Alle
Gele curry met jackfruit en mungbonen uit ‘Jackfruit’

Sneak peek! 9 t/m 15 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees en lanceren we het ‘Jackfruit’ kookboek van Jessica Lek i.s.m. Fairtrade Original. Vandaag delen we vast het recept van deze lekkere gele curry met jackfruit en mungbonen.

lees meer
February 28, 2020
Vega
Vega
Alle
Sabzi met gemengde groenten en paneer uit ‘The Curry Guy Veggie’

Deze curry wordt nog lekkerder als je de gladde, gepureerde saus door een zeef schenkt voor je de boter toevoegt. Dit levert een zijdezachte saus op die heel goed past bij de groenten en de paneer. Deze groen-witte curry ziet er prachtig uit en smaakt verrukkelijk!

lees meer
February 21, 2020
Vega
Vega
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Broccolicurry uit ‘The Curry Guy Veggie’

Deze broccolicurry uit ‘The Curry Guy Veggie’ wordt in India ook vaak met bloemkool gegeten. Dat is qua smaak ook erg lekker, maar Dan Toombs raadt tóch broccoli aan, al is het alleen al vanwege de presentatie.

lees meer
February 7, 2020
Vega
Vega
Aziatisch
Aziatisch
Alle
Pondicherry uit ‘Detox water’

Dit warme drankje uit ‘Detox water’ is niet alleen dorstlessend, het helpt je ook bij je concentratie en houdt de geest scherp!

lees meer
January 24, 2020
Dranken
Dranken
Alle
Dillezalm met citroensaus uit ‘Sous-vide’

Het lekkerste stuk vis om sous-vide te garen is, met voorsprong, de zalmfilet. Er zijn namelijk verschillende structuren die je kunt bereiken en ze zijn allemaal lekker. Zalmfilet heeft van zichzelf al vet genoeg voor een lekkere smaak. Een droge pekel werkt goed om de vis wat steviger en volledig op smaak te krijgen. De dille en shiso in dit recept geven de zalm in de zak een extra parfum. Lekker!

lees meer
November 29, 2019
Kooktechnieken
Kooktechnieken
Alle
Ontbijtkoekjes met banaan en anijs uit ‘Vers uit de oven’

De ochtenden zijn al druk genoeg, dus ieder recept dat met gebruik van 1 kom in elkaar geflanst kan worden binnen 20 minuten is een blijvertje, wat betreft Ajda Mehmet, auteur van ‘Vers uit de oven’. Deze koekjes zullen zeker aanslaan bij het hele gezin, in het bijzonder bij de kleintjes. Bovendien zijn ze gluten-, zuivel-, ei- en geraffineerde suikervrij, perfect op deze Wereld Veganisme Dag.

lees meer
November 1, 2019
Vegan
Vegan
Alle
Langzaam geroosterde kip en aardappels uit ‘Vers uit de oven’

Dit weekend gaat de wintertijd in. Dat betekent tijd voor comfortfood én een uurtje langer de tijd om deze heerlijke langzaam geroosterde kip en aardappels te bereiden. De meeste recepten voor geroosterde kip gaan uit van 60 tot 75 minuten op 180 °C. Ajda Mehmet, auteur van Vers uit de oven, geeft er de voorkeur aan om kip op een lagere temperatuur gedurende een langere tijd te roosteren, omdat ze ontdekt heeft dat het resultaat veel sappiger en malser is, dat de kip in feite uit elkaar valt en dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over droge borstfilet. De restjes kip kun je eventueel de volgende dag gebruiken door ze uit elkaar te trekken en toe te voegen aan geroosterde cherrytomaten om een eenvoudige pastasaus te maken.

lees meer
October 25, 2019
Vegan
Vegan
Alle
Cashewroom uit ‘Vegan zuivel’

Cashewnoten lenen zich goed om een lekker vegan alternatief voor room te maken, omdat cashewnoten een heel zachte structuur hebben en lekker vettig zijn zonder een al te uitgesproken smaak. Dit alternatief voor gewone room kun je werkelijk overal voor gebruiken, in desserts of andere gerechten waarin je geklopte slagroom nodig hebt. Ideaal! Ongepasteuriseerde of rauwe noten bevatten fytinezuur, wat betekent dat ons lichaam de mineralen die erin zitten niet kan opnemen. Bovendien zorgen enzym-onderdrukkende stoffen ervoor dat ze moeilijk te verteren kunnen zijn. De oplossing hiervoor is om noten voor gebruik te weken, zodat ze makkelijker te verteren worden en de mineralen beter worden opgenomen door het lichaam. Geweekte noten hebben ook een mildere, rondere smaak en zijn veel zachter en makkelijker te vermalen of fijn te stampen. De noten die je in de winkel koopt, zijn in de meeste gevallen gepasteuriseerd, maar toch raden we aan ze voor gebruik te weken. Doe de cashewnoten om ze te weken in een pot en zet ze onder lauw (niet ijskoud) water. Doe het deksel erop en zet ze een nacht in de koelkast. Laat de noten de volgende dag uitlekken en spoel ze af met schoon water.

lees meer
September 27, 2019
Vegan
Vegan
Alle
Clafoutis uit ‘Provence’

Clafoutis is natuurlijk een echte klassieker als het gaat om de Franse keuken en dus vind je dit recept zeker ook in kookboek ‘Provence’. Een clafoutis is een gebakken eierbeslag dat over allerlei fruit kan worden geschonken, ideaal voor elk seizoen. Nu de kersen minder goed verkrijgbaar zijn kun je deze zoete traktatie ideaal maken met bramen of Hollandse pruimen want die zijn op dit moment op z’n lekkerst. Auteur Alex over dit gerecht: “Koken in een restaurant is soms frustrerend, omdat sommige gerechten niet haalbaar zijn: een dessert als clafoutis, een van de eenvoudigste, troostrijkste desserts in het repertoire van de thuiskok, moet minimaal 40 minuten bakken. In een restaurant betekent dat veel te lang wachten of onvermijdelijke verspilling, dus ik kan deze alleen maken als we een vast menu serveren.”

lees meer
September 13, 2019
Europees
Europees
Alle
Waterkefir uit ‘Over Rot 2.0’

De basis van je waterkefir bestaat uit water, suiker en smaakstoffen naar keuze. Vaak zijn dat (citrus)vruchten, al dan niet gedroogd, maar de variatie is eindeloos. Vruchtensappen, kruiden, specerijen, gember, you name it. We delen het basisrecept uit ‘Over Rot 2.0’.

lees meer
August 23, 2019
Kooktechnieken
Kooktechnieken
Alle
Gemberthee met citroengras uit ‘Infused water’

In ‘Infused water’ vind je ook een paar warme dranken, zoals deze gemberthee met citroengras. Deze pittige, geurige drank is het perfecte alternatief voor je kop thee of koffie ’s morgens. Het helpt je om je op je best te voelen en helder te denken. Een perfecte start van een drukke dag!

lees meer
August 2, 2019
Dranken
Dranken
Alle
Geen resultaten
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.