Cashewroom uit ‘Vegan zuivel’
Auteur(s):
ISBN:
9789461432209
Prijs:
€ 22,50
Voor 4 personen
Voorbereiding:
5
minuten
Bereiding:
5
minuten
Moeilijkheid:
Cashewnoten lenen zich goed om een lekker vegan alternatief voor room te maken, omdat cashewnoten een heel zachte structuur hebben en lekker vettig zijn zonder een al te uitgesproken smaak. Dit alternatief voor gewone room kun je werkelijk overal voor gebruiken, in desserts of andere gerechten waarin je geklopte slagroom nodig hebt. Ideaal! Ongepasteuriseerde of rauwe noten bevatten fytinezuur, wat betekent dat ons lichaam de mineralen die erin zitten niet kan opnemen. Bovendien zorgen enzym-onderdrukkende stoffen ervoor dat ze moeilijk te verteren kunnen zijn. De oplossing hiervoor is om noten voor gebruik te weken, zodat ze makkelijker te verteren worden en de mineralen beter worden opgenomen door het lichaam. Geweekte noten hebben ook een mildere, rondere smaak en zijn veel zachter en makkelijker te vermalen of fijn te stampen. De noten die je in de winkel koopt, zijn in de meeste gevallen gepasteuriseerd, maar toch raden we aan ze voor gebruik te weken. Doe de cashewnoten om ze te weken in een pot en zet ze onder lauw (niet ijskoud) water. Doe het deksel erop en zet ze een nacht in de koelkast. Laat de noten de volgende dag uitlekken en spoel ze af met schoon water.
Ingredïenten

280 g cashewnoten, geweekt, uitgelekt en afgespoeld
een snufje zeezout
¼ tl vanillepoeder
5 el ahornsiroop
1 el citroensap
200-300 ml water, naar smaak

Bereiding

Maal alle ingrediënten, behalve het water, in de blender. Maal ze met de pulseknop terwijl je het water geleidelijk toevoegt; gebruik 200 ml water voor een dikke room en voeg meer toe als je wilt voor een dunnere room.

Laat de blender 2 tot 3 minuten op de hoogste stand staan tot het
cashewmengsel een luchtige, romige consistentie heeft.
Serveer de room meteen.