Vietnamese mini-omeletjes uit ‘Bistro Manon’
Auteur(s):
ISBN:
9789461432605
Prijs:
€ 27,50
Voor: 4 personen
Voorbereiding:
25
minuten
Bereiding:
25
minuten
Moeilijkheid:
Deze Vietnamese omeletjes zijn echt de moeite waard om een keer te proberen. Je kunt ze eten met gebakken rijst, rijstnoedelsalade of met gekookte rijst in combinatie met een simpele Oosterse komkommersalade. Tip: bak kleine omeletjes zodat ieder z’n eigen omeletje heeft.
Ingredïenten

– zonnebloemolie
– 2 grote sjalotten, gesnipperd
– 1 grote rode (punt)paprika, in kleine blokjes
– 1 bosje verse koriander, steeltjes fijngehakt, blaadjes apart
– 3 el oestersaus
– 8 eieren
– ½-1 tl vissaus
– 2 lente-uitjes, in dunne ringen

Bereiding

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de sjalotten in ± 4 minuten glazig. Doe de rode paprika erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de koriandersteeltjes en de oestersaus toe. Bak 1 minuut mee en schraap de inhoud van de pan dan in een kommetje.

Doe steeds 2 eieren in een mengbeker met een beetje vissaus. Voor volwassenen kun je ¼ theelepel vissaus per 2 eieren aanhouden; voor kleine kinderen 1/8 theelepel per 2 eieren. Kluts de eieren en vissaus luchtig door elkaar. Ik doe dit met een staafmixer.

Laat in een klein koekenpannetje (Ø ± 12 cm) een dun laagje zonnebloemolie goed heet worden. Schenk het eimengsel erin. Je zult zien dat het ei een beetje rijst door de luchtbelletjes die erin zitten. Verspreid bovenop het nog natte eimengsel een kwart van het sjalotten-paprikamengsel.

Zodra het omeletje voor meer dan de helft gaar is (na ± 2 minuten), draai je het om. Bak nu de andere kant ± 2 minuten. Bak op dezelfde manier nog 3 omeletjes. Leg ze op borden en strooi er de korianderblaadjes en de lente-ui over.

Tip! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alle eieren in een keer te klutsen en een grote omelet te bakken. Het eindresultaat is net zo lekker. Ik vind zelf de kleine omeletjes leuker om te serveren én ik weet zeker dat iedereen evenveel krijgt.