Coctel de camarón uit ‘Comida Mexicana’
Auteur(s):
ISBN:
9789461432520
Prijs:
€ 27,50
Voor 6 personen
Voorbereiding:
minuten
Bereiding:
minuten
Moeilijkheid:
Een klein beetje zomer in de winter: Overal op markten in Mexico kun je deze coctel de camarónes (garnalencocktail) vinden. Het is het populairste zeevruchtengerecht in Mexico-Stad. Heerlijk fris en heel gemakkelijk zelf te maken.
Ingredïenten

1 kg gekookte, gepelde kleine garnalen
700 g pico de gallo
500 ml clamato (drank van tomatensap, suiker en mosselbouillon, o.a. online)
100 g tomatenketchup
1 avocado in plakjes

Om erbij te serveren:
korianderblaadjes
limoenpartjes
cream crackers

Bereiding

Meng in een kom de garnalen met de pico de gallo, clamato en tomatenketchup. Verdeel het garnalenmengsel over zes serveerglazen, leg de avocado erbovenop en garneer met een paar korianderblaadjes. Serveer de coctel de camarón met de limoenpartjes en cream-crackers ernaast.