Wraps met knapperige groenten uit ‘California Dreamin’
Auteur(s):
ISBN:
9789461432292
Prijs:
€ 15,00
Voor 4 personen
Voorbereiding:
45
minuten
Bereiding:
45
minuten
Moeilijkheid:
In veel landen worden wraps bereid met tortillawraps, lavash of andere dunne, platte broden. Deze Californische wrap bestaat uit verse seizoensgroenten. Je kunt de wraps gemakkelijk van tevoren maken en meenemen – ze zijn dan ook ideaal als lunch voor een wandeling in het lentezonnetje dit weekend.
Ingredïenten

200 g zilvervliesrijst met korte korrel
8 grote groenekoolbladeren (ca. 250 g)
240 g bieten, in reepjes
2 el extra vergine olijfolie
2 avocado’s, zonder pit en gehalveerd
1 el tahin (sesampasta)
½ gebraden kip, vlees gerafeld (ca. 250 g)
24 blaadjes basilicum
80 g gemengde kiemgroenten
fleur de sel en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Spoel de rijst goed af tot het water helder is. Laat uitlekken en doe de rijst dan in een grote steelpan met 360 ml water. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 35 minuten op laag vuur koken, tot de rijst gaar is en al het water is geabsorbeerd. (Of volg de aanwijzingen op de verpakking.) Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten rusten.

Leg een groenekoolblad op het werkblad en snijd de onderkant van de nerf af. Zo kun je de wrap gemakkelijker oprollen. Herhaal met de andere bladeren. Blancheer de groenekoolbladeren 10 seconden in gezouten water, tot de nerf gaar is. Leg de bladeren dan in een kom met ijskoud water. Laat uitlekken en leg op keukenpapier. Dep de bladeren goed droog.

Doe 1 eetlepel van de olijfolie in een kleine kom. Voeg ½ theelepel fleur de sel en ½ theelepel zwarte peper toe en roer goed met een garde. Giet bij de rijst en roer. Doe het vruchtvlees van de avocado’s in een kom. Voeg de tahin en ½ theelepel fleur de sel toe en prak de avocado met een vork, tot je een gladde massa hebt. Voeg de rest van de olijfolie toe als de avocadopuree te dik is.

Leg een groenekoolblad op het werkblad, met de langste kant naar je toe. Schep in het midden van het blad 1 theelepel avocadopuree. Laat 5 cm aan de randen vrij. Schep op de avocadopuree 1 theelepel elk van de rijst, de biet, de kip, het basilicum en de kiemgroenten. Breng op smaak met fleur de sel en peper en rol het blad rond de vulling op als een worst. Plooi de zijkanten naar beneden en rol verder op. Herhaal met de rest van de bladeren. Serveer twee wraps per persoon.