Ceviche uit ‘Comida Mexicana’
Auteur(s):
ISBN:
9789461432520
Prijs:
€ 27,50
Voor 4 personen
Voorbereiding:
minuten
Bereiding:
minuten
Moeilijkheid:
Een van de beste gerechten om te eten op een warme zomerse dag is ceviche: verse vis bereid in limoensap met groente en chilipeper erbij. Het maken van ceviche op de Mexicaanse manier is eigenlijk het creëren van een strandsfeer op een drukke dag.
Ingredïenten

1 kg ontvelde filet van zeeduivel of andere stevige witvis, in stukken van 5 cm
500 ml versgeperste limoensap
500 g tomaten, in blokjes
150 g witte ui, gesnipperd
150 g korianderblaadjes, gehakt
50 g verse jalapeños, groene cayenne- of serrano-pepers, zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
1 tl extra vierge olijfolie
1 avocado, gehalveerd en in plakken

Om erbij te serveren:
korianderblaadjes
cream-crackers
limoenpartjes

Bereiding

Leg de vis in een zuurbestendige kom. Schenk het limoensap erbij, zet de kom in de koelkast en laat hem een nacht staan.

Giet de volgende dag de vis af en snijd hem in stukken van 2 cm. Schuif de vis terug in de kom en voeg de tomaat, witte ui, koriander, chilipeper en olijfolie toe.

Verdeel de ceviche over vier serveerglazen, leg de avocado erbovenop en garneer de vis met takjes koriander. Serveer de ceviche met de cream-crackers en limoenpartjes ernaast.