Lasagne met spinazie en camembert uit ‘Bistro Manon’
Auteur(s):
ISBN:
9789461432605
Prijs:
€ 27,50
Voor 4-5 personen
Voorbereiding:
50
minuten
Bereiding:
50
minuten
Moeilijkheid:
Maak een extra schaal van deze lasagne met spinazie en camembert en probeer wat porties over te houden voor later in de week. Lunchtip! Maar als iedereen stiekem iets meer eet, blijft er niks over, en dat kunnen we van dit gerecht maar al te goed begrijpen… We delen het recept!
Ingredïenten

– olijfolie
– 600 g bladspinazie (diepvries), ontdooid
– 2 knoflooktenen, geperst
– 50 g tomatenpuree
– 1 blik gepelde tomaten (à 400 g, van goede kwaliteit)
– 1/8 tl zout
– ± 150 g volkoren lasagnevellen
– 125 g camembert, in kleine blokjes of stukjes
– 125 g mozzarella, in kleine blokjes of stukjes
– ± 50 g Parmezaanse kaas
– ± 10 cherrytomaatjes, doormidden

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C en vet een ovenschaal van ± 20 x 30 cm in met olijfolie.

Laat de ontdooide spinazie uitlekken in een vergiet en pers het meeste vocht eruit. Je kunt de spinazie ook in een schone theedoek of hydrofiele doek wikkelen en het vocht eruit persen. Een beetje vocht in de spinazie laten is prima; dat is nodig om de pasta te garen.

Verhit een scheutje olijfolie in een (braad)pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook 1 minuut en voeg, zodra de geur goed vrijkomt, de tomatenpuree toe. Bak de puree even goed mee om hem te ontzuren. Voeg de bliktomaten toe en druk ze met een pollepel kapot. Roer de saus door en laat een paar minuten pruttelen.

Roer de spinazie en het zout goed door de tomatensaus. Zodra de spinazie goed warm is, is het tijd om de lasagnelagen te maken. Verdeel een klein schepje van de spinazie-tomatensaus in de ovenschaal en leg de eerste laag lasagnevellen op de saus. Schep een iets grotere hoeveelheid van de spinazie-tomatensaus op de lasagnevellen en verdeel het mengsel goed zodat alle vellen bedekt zijn.

Verdeel een deel van de camembert en de mozzarella over de eerste laag. Herhaal nu de stappen: lasagnevellen, saus, camembert en mozzarella. Strooi de Parmezaanse kaas bovenop de laatste laag, leg de cherrytomaatjes op de bovenkant en zet de schaal 35 minuten in de oven. (Niet alle lasagnevellen hebben dezelfde bereidingstijd. Kijk voor de zekerheid op de verpakking hoe lang de vellen de oven in moeten en op welke temperatuur.)

Tip!
Houd er rekening mee dat de camembert goed smelt en veel smaak afgeeft. Je hebt er dus niet veel van nodig. Ik combineer de camembert met een beetje mozzarella omdat de smaak dan beter in balans is. Indien je geen mozzarella hebt of wilt gebruiken, kun je dit ook weglaten en iets meer camembert gebruiken.