Bloemkoolkatsu met tonkatsusaus uit ‘Chinese Takeaway Veggie’
Auteur(s):
ISBN:
9789461432360
Prijs:
€ 22,50
Voor 2 tot 3 personen
Voorbereiding:
20
minuten
Bereiding:
20
minuten
Moeilijkheid:
Panko (Japans broodkruim) is zelfs nog voor je het bakt enorm krokant en geeft een gerecht een textuur die gewoon broodkruim niet kan bieden. Als je in deze bloemkoolsteak snijdt, komen meteen de aroma’s vrij; zodra deze je neus in kringelen en je smaakpapillen prikkelen, zal het water je gegarandeerd in de mond lopen. Daarna doop je een stukje in de rijke, zoetzure barbecuesaus en wil je alleen nog maar meer.
Ingredïenten

1 grote bloemkool
200 ml amandel- of sojamelk
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ el maïszetmeel
½ tl zout
100 g bloem
100 g panko (Japans broodkruim)
plantaardige olie, bijvoorbeeld arachide- of kokosolie, om in te bakken

Voor de saus
1 el lichte sojasaus
¼ tl knoflookpoeder
100 ml tomatenketchup
3 el worcestersaus
2 el kristalsuiker of lichte basterdsuiker

Bereiding

Klop alle ingrediënten voor de saus in een grote kom door elkaar. Verwijder de bladeren en het onderste gedeelte van de stronk van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van 4 cm dik. Meng in een grote kom de amandel- of sojamelk met het knoflookpoeder, het uienpoeder, het maïszetmeel, het zout en de bloem tot een glad beslag. Verdeel de panko over een groot bord. Doop de bloemkoolsteaks in het beslag, wentel ze door de panko en druk aan zodat het goed blijft zitten.

Schenk voldoende olie in een grote pan om de bloemkoolsteaks te bakken en verhit tot 170 °C. Laat de bloemkoolsteaks voorzichtig in de hete olie zakken en bak 5 minuten aan beide kanten, tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat uitlekken op een rooster of keukenpapier.

Snijd elke steak in plakjes en serveer met de tonkatsusaus.