Ontbijtkoekjes met banaan en anijs uit ‘Vers uit de oven’
Auteur(s):
ISBN:
9789461432223
Prijs:
€ 12,50
Voor 15 koekjes
Voorbereiding:
22
minuten
Bereiding:
22
minuten
Moeilijkheid:
De ochtenden zijn al druk genoeg, dus ieder recept dat met gebruik van 1 kom in elkaar geflanst kan worden binnen 20 minuten is een blijvertje, wat betreft Ajda Mehmet, auteur van ‘Vers uit de oven’. Deze koekjes zullen zeker aanslaan bij het hele gezin, in het bijzonder bij de kleintjes. Bovendien zijn ze gluten-, zuivel-, ei- en geraffineerde suikervrij, perfect op deze Wereld Veganisme Dag.
Ingredïenten

2 el chiazaad
sap van 2 grote sinaasappels
2 rijpe bananen
3 el amandelpasta
2 el ahornsiroop
½ tl zout
1 tl bakpoeder
1½ tl anijspoeder
¾ tl kaneel
200 g havermout

Topping
1 banaan, in dunne plakjes

Verder nodig
bakplaat met bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Schep het chiazaad in een kom en schenk het sinaasappelsap erbij. Laat het chiazaad 10 minuten weken, tot het begint op te zwellen.

Prak intussen de bananen in een andere kom en meng met de amandelpasta en de ahornsiroop. Voeg, zodra de bananen klontjesvrij zijn, het geweekte chiazaad, zout, bakpoeder, anijspoeder en de kaneel toe en meng alles goed. Voeg de havermout toe en roer goed, echt goed, door tot je een dik, deegachtig mengsel hebt.

Neem een eetlepel koekjesmengsel en schep het op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Maak het koekje plat met de palm van je hand. Herhaal voorgaande stappen met de rest van het deeg.

Duw in ieder koekje een paar plakjes banaan. Bak de koekjes 10 tot 12 minuten, tot ze lichtbruin zijn.

Ze zijn het lekkerst als ze meteen warm uit de oven worden gegeten. De koekjes zijn maximaal 2 dagen luchtdicht verpakt houdbaar, dus ze zijn ook ideaal om onderweg of naar je werk mee te nemen.