Geroosterde perziken met kaneel, ricotta, tijm en gekaramelliseerde hazelnoten uit ‘Slow’
Uit:
Slow
Auteur(s):
ISBN:
9789461432469
Prijs:
€ 32,50
Voor 4 personen
Voorbereiding:
15
minuten
Bereiding:
15
minuten
Moeilijkheid:
Deze geroosterde perziken met kaneel, ricotta, tijm en gekaramelliseerde hazelnoten zijn perfect om de ochtend mee te beginnen! Eet jij wel eens warm fruit als ontbijt? We delen het recept met je.
Ingredïenten

70 g hazelnoten, gepeld en geroosterd
2 el honing
ca. 3 el bruine basterdsuiker
80 g boter, in 8 stukjes
¼ tl kaneel
1 tl tijmblaadjes
4 perziken, gehalveerd en ontpit
100 g verse ricotta

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Doe de hazelnoten in een koekenpan met antiaanbaklaag en zet die op hoog vuur. Voeg de honing toe en laat de pan 2 tot 3 minuten staan, maar draai wel af en toe met de pan, zodat de honing smelt en de hazelnoten met de honing worden bedekt. Stort de hazelnoten op een van de bakplaten en haal de hazelnoten een beetje uit elkaar. Laat ze afkoelen, hak ze grof en zet opzij.

Maak op de tweede bakplaat acht bergjes van circa 1½ theelepel suiker, met zoveel ruimte ertussen dat de perziken erop passen. Leg op elk suikerbergje een stukje boter en strooi er wat kaneel over. Verdeel de helft van de tijmblaadjes over de bergjes en leg op elk bergje een halve perzik, met het snijvlak naar beneden. Zet de perziken in de oven en rooster ze 15 tot 20 minuten of tot ze zacht zijn en de suiker is gesmolten.

Verdeel de warme perzikhelften over vier borden. Verdeel ook de ricotta over de borden en bestrooi die met de honinghazelnoten en de rest van de tijmblaadjes. Serveer de perziken warm.