Bersama

Auteur: Francis Kuijk | ISBN: 9789461432414 | Pagina's: 256 | €27.5 | Verschijningsdatum: 22 september 2020

Bersama is niet zomaar een bundeling van Indische recepten. Het vertelt ook het verhaal van de Indische familie(keuken) van Francis Kuijk: ‘De keuken is het hart van ons huis.’ De keuken waarin moeder haar kinderen leert koken en waar gezamenlijk het eten wordt bereid, in een huis waar iedereen welkom is om samen te eten; ook als het geen vetpot is.

De meer dan 90 Indische recepten in Bersama zijn er vooral om te delen: om door te geven aan een nieuwe generatie of samen te bereiden in de keuken en zeker om samen op te eten; met familie en vrienden aan tafel of, soms, nonchalant op de bank met een kom geurende en dampende laksa ayam (kokoskippensoep) in de hand.

Maak na Basisboek Indonesisch wederom kennis met de Indische keuken van Francis: van sajoer (soep), zoete en hartige snacks, vlees-, vis-, groente- en bijgerechten. Van pangek ikan (pittige makreel), bumbu rujak daging sapi (kruidige runderstoof ), bami goreng tahu tot en met zoete zaligheden als kue sakuru (gestoomde karamelcakejes) en onde onde ketawa (donzige sesamballetjes).

Nieuws

Najaarsbrochure 2020 is live!
Met nog een stralende zomer in het vooruitzicht, zijn we toch ook alweer met onze gedachten bij de maanden waarop de dagen korter worden en we verlangen naar comfort food. Met trots presenteren we de 7 nieuwe titels die vanaf september gaan verschijnen. Lees meer