Simply is inmiddels het vijfde boek van the golden girl van de Perzische keuken, Sabrina Ghayour. Simpel en smaakvol: daar draait het om in de keuken van Sabrina: ‘Ik ben en blijf de ultieme thuiskok die van simpele ingrediënten, recepten en technieken houdt die toch complexe smaken en diepe voldoening geven.’
Sabrina mengt onbekommerd de smaken van haar Perzische voorouders en westerse opvoeding door elkaar, waarbij je ook haar nieuwsgierigheid naar andere regio’s en culturen in haar recepten terugziet. Simply bevat niet alleen een selectie van haar favoriete authentieke Perzische gerechten (met een twist) maar ook typische meltingpot-gerechten.
Van ongedwongen eten als geroosterde tomaat met tijm, za’atar & hangopballetjes tot en met saffraan, chilipeper & geschroeide citroen. Van lunch- en hoofdgerechten, brood en zoetigheden tot en met naan-o-paneer-o-sabzi, het klassieke Perzische kaasplateau. Kortom: een musthave voor Midden-Oosterse keuken, ook voor vegetariërs en veganisten.
De ingrediëntenlijsten zijn kort, de recepten ongelooflijk smaakvol en de foto’s gewoonweg prachtig. We weten nu al dat ook dit boek een blijvertje is in ons boekenrek.
Libelle Lekker
Sabrina. Bij haar is het leven écht simpel. Je merkt dat zij een ware thuiskok is die weet waar gewone stervelingen zin in hebben: heerlijke gerechten zonder gedoe. In haar boek oogt werkelijk alles even kleurrijk én maakbaar.
Karin Luiten in RADAR+ magazine