No items found.
Bersama
Auteur:
Francis Kuijk
ISBN:
9789461432414
Pagina's:
272
Prijs:
€ 27,50
Verschijningsdatum:
22
September
2020

Bersama is niet zomaar een bundeling van Indische recepten. Het vertelt ook het verhaal van de Indische familie(keuken) van Francis Kuijk: ‘De keuken is het hart van ons huis.’ De keuken waarin moeder haar kinderen leert koken en waar gezamenlijk het eten wordt bereid, in een huis waar iedereen welkom is om samen te eten; ook als het geen vetpot is.

De ruim 90 Indische recepten in Bersama zijn er vooral om te delen: om door te geven aan een nieuwe generatie of samen te bereiden in de keuken en zeker om samen op te eten; met familie en vrienden aan tafel of, soms, nonchalant op de bank met een kom geurende en dampende laksa ayam (kokos-kippensoep) in de hand.

Maak na Basisboek Indonesisch wederom kennis met de Indische keuken van Francis. Met gerechten waar je herkenning in zal vinden, zoals babi guling (varkensrollade) of sup buntut (ossenstaartsoep). Maar ook meer vegetarische opties, omdat deze keuken zich daar zo mooi voor leent, meer hartverwarmende comfortfoodrecepten en uitgebreide instructies om zelf een kue tampah (snackmand) te maken. Delen en samen eten is waar het in de Indische keuken om draait en in Bersama neemt Francis je mee in haar keuken.

BEKIJK INKIJKEXEMPLAAR
bekijk verkooppunten

Kue Lupis uit ‘Bersama’

In april verschijnt Manis, het nieuwe zoete kookboek van Francis Kuijk. Om alvast in de stemming te komen deze zoete verleiding uit haar boek Bersama. Kue lupis zijn heerlijke kleefrijstpakketjes die met kokos en guladjawasiroop worden geserveerd.
LEES MEER

Recept uit dit boek

Kue Lupis uit ‘Bersama’

In april verschijnt Manis, het nieuwe zoete kookboek van Francis Kuijk. Om alvast in de stemming te komen deze zoete verleiding uit haar boek Bersama. Kue lupis zijn heerlijke kleefrijstpakketjes die met kokos en guladjawasiroop worden geserveerd.
LEES MEER

Recept uit dit boek

Kue lidah kucing uit ‘Bersama’

Dit is een koekje uit de categorie, als je er eenmaal aan begint… Het recept is eenvoudig te maken en leent zich prima voor variaties naar eigen smaak. Je kunt aan dit basisrecept rozijnen of chocoladedruppels toevoegen, of zelfs hoopjes jam. Je kunt helemaal losgaan! Gewoon experimenteren. Voor haar favoriete variatie laat Francis het amandelaroma weg en voegt ze gemberpoeder toe.
LEES MEER

Recept uit dit boek

Lotek uit ‘Bersama’

Lotek lijkt veel op gado gado – Francis Kuijk vindt het een ambachtelijke variant. De ingrediënten voor de saus worden namelijk met de hand gemalen. Een voor een worden ze toegevoegd aan een grote tjobek (vijzel) en als laatste volgt water om de saus vloeibaar te maken. Daarna worden er in de tjobek groenten en dergelijke doorheen geschept. Je zit nu vast te denken, je kunt de saus er toch gewoon overheen gieten en mengen zoals bij een salade? Dat klopt, maar dan verliezen we de romantiek en ambacht van dit gerecht.
LEES MEER

Recept uit dit boek

Sambal goreng daging sapi kentang uit ‘Bersama’

In dit recept voor ‘sambal goreng daging sapi kentang’ (pittig rundvlees met aardappeltjes) uit ‘Bersama’ gebruikt Francis Kuijk petéhbonen. Dit zijn groene, amandelvormige bonen die in peulen groeien. Ze zijn bijzonder gezond, rijk aan vitaminen en, naar men zegt, goed tegen allerlei gezondheidsklachten. Petéhbonen worden veel gebruikt in de Indische keuken; meestal in repen gesneden om de kenmerkende smaak wat te doseren. Ze worden ook wel stinkbonen genoemd omdat ze een uitgesproken, sterke geur hebben.
LEES MEER

Recept uit dit boek

Ayam geprek (gestampte crispy kip) uit ‘Bersama’

Dit recept is echt een family favourite van Francis Kuijk! Deze kip valt namelijk in de categorie guilty pleasure: mals en sappig, goed op smaak gebracht met een eenvoudige sambal die je zo heet (of juist niet) kunt maken als je wilt, met een krokant, crispy, luchtig gepaneerd laagje.
LEES MEER

Gerelateerd nieuws

No items found.