Al moet de échte winter nog beginnen en genieten we volop van verwarmende gerechten, toch verlangen we stiekem alweer naar het voorjaar! Met trots presenteren we de 7 nieuwe titels die vanaf februari 2023 gaan verschijnen.
Je kunt de digitale voorjaarsbrochure hier doorbladeren.
Februari
Moro thuis
De nieuwe Moro! Baanbrekende chef-koks en bestsellerauteurs Sam en Sam Clark brengen de rijke smaken van Zuid-Spanje en Noord-Afrika naar de dagelijkse keuken. Alle recepturen zijn nieuw en ontwikkeld aan hun eigen keukentafel, thuis, tijdens de pandemie terwijl hun restaurant gesloten was. Het dagelijks eten moest eenvoudig zijn, makkelijk te bereiden maar wel met de kenmerkende smaken en ingrediënten die we kennen van Moro.
Auteur: Sam & Sam Clark | ISBN: 9789461432933 | Pagina’s: 320 | €34.95 | Verschijningsdatum: 1 februari 2023
Vegan Pasta
Of je nu een doorgewinterde veganist bent die verlangt naar een pasta carbonara of gewoon op zoek bent naar heerlijke recepten om minder dierlijke producten te eten; Vegan Pasta heeft wat je zoekt. Brianna Claxton laat zien hoe je een verscheidenheid aan plantaardige pasta’s, gnocchi en alles wat je daarbij nodig hebt, helemaal zelf kunt maken. Maak je eigen vegan Parmezaanse kaas, mozzarella, pancetta en worst. Ontdek hoe je klassieke Italiaanse sauzen heel eenvoudig plantaardig bereidt, waarmee je oneindig veel pastagerechten maakt.Ga aan de slag en creëer een vegan Italiaans feestmaal waar iedereen van kan genieten!
Auteur: Brianna Claxton | ISBN: 9789461432902 | Pagina’s: 208 | €23.50 | Verschijningsdatum: 7 februari 2023
Zeewier & co
Wakame, kombu, dulse & co: wieren zijn, zowel vers als gedroogd, niet alleen in de toko of speciaalzaak verkrijgbaar maar ook te koop bij de grotere supermarkten. Wieren worden al eeuwen gegeten – denk aan de Japanse keuken – maar staan tegenwoordig volop in de belangstelling. Niet alleen vanwege de hoge voedingswaarde en het feit dat wieren in alle opzichten goed voor het milieu zijn, maar ook en vooral omdat het lekker is. Van lekkere snacks, spreads, hoofd- en bijgerechten tot en met desserts. Zeewier & co biedt naast 60 recepten ook degelijke productinformatie, bewaartips en meer.
Auteur: Julie Desnoulez | ISBN: 9789461432896 | Pagina’s: 152 | €19.95 | Verschijningsdatum: 15 februari 2023
Maart
JapanEasy Bowls & Bento
Japans eten is voor altijd! In JapanEasy Bowls & Bento leert Tim Anderson je hoe je eenvoudig én snel een echte Japanse maaltijd kunt bereiden voor ontbijt, lunch en diner. Veel recepten in dit boek zijn – volgens de Japanse tsukurioki-traditie – bedoeld om mee te nemen, zodat je er op een later moment van kunt genieten: koud, op kamertemperatuur of opgewarmd. Met de ruim 80 recepten in JapanEasy Bowls & Bento laat Tim zien dat een bevredigende, vullende Japanse maaltijd kan bestaan uit een combinatie van kleine gerechten, uit één groot gerecht of uit iets ertussenin. Met dit kookboek kun je er zelf mee experimenteren.
Auteur: Tim Anderson | ISBN: 9789461432919 | Pagina’s: 224 | €29.95 | Verschijningsdatum: 8 maart 2023
Oren
Oren biedt eenvoudige recepten met seizoensgebonden ingrediënten die de sprankelende eetcultuur van Tel Aviv weerspiegelen. Dek de tafel vol en deel eenvoudige gerechten zoals platbrood met gezouten sardientjes & ingelegde citroen, kruidensla met kersen & amandelen, viskebabs met tzatziki & citroen, sabich uit de Irakees-Joodse keuken of gegrilde lamskoteletjes met yoghurt en zhoug. Maak restaurantwaardige gerechten zoals salade van gegrilde octopus met sherryazijn & chili of pijlinktvis gevuld met gekruid lamsvlees of houd het simpel met een van de vele streetfoodrecepten.
Auteur: Oded Oren | ISBN: 9789461432926 | Pagina’s: 256 | €29.95 | Verschijningsdatum: 15 maart 2023
April
Dim Sum & Dumplings
Wie houdt er nu niet van dim sum en dumplings? Tongstrelend en verrassend van smaak maar hoe maak je thuis deze verwennerijen zelf? Karin Lei is letterlijk opgevoed tussen de diverse dim sum en dumplings door haar Taiwanese en Chinese horeca-ouders en laat met Dim Sum & Dumplings zien dat zelf maken echt loont. Begin bij het begin en krijg de diverse vouwtechnieken onder de knie: met instructietekeningen in stripvorm zie je direct hoe je har gow, wonton, siu mai , xiaolongbao (soepdumplings) en meer maakt. Met heerlijke vullingen, zowel vegetarisch als met vlees en vis, kun je eindeloos variëren: gestoomd, gebakken of gefrituurd en geserveerd met mooie dipsauzen.
Auteur: Karin Lei | ISBN: 9789461432940 | Pagina’s: 160 | €22.50 | Verschijningsdatum: 13 april 2023
Mei
Big Mamma in 30 minuten
Komt je schoonmoeder onverwachts langs? Ontvang je je ex voor een 8e kans? Uitdaging aanvaard. Het populaire Big Mamma-team geeft haar geheimen prijs om snelle én ultra gastronomische gerechten op tafel te zetten. Open Big Mamma in 30 minuten, kook en geniet: het is tijd om je gezin, vrienden en (onverwachte) gasten te verrassen. Van antipasti tot en met dolci: de 100 nieuwe recepten van de Big Mamma-groep zijn eenvoudig en snel te maken en altijd erg smaakvol. Van gegrilde prei met straciatella in een vinaigrette, A$AP Gnocchi tot Siciliaanse caponata. Pak eens echt uit: serveer een Napolitaanse schotel met inktvis, olijven, kappers & tomaten of panna cotta met citrus & verbena. Met deze recepten doe je jezelf een groot plezier terwijl jouw tafelgenoten de indruk krijgen dat je uren in de keuken hebt gestaan.
Auteur: Big Mamma | ISBN: 9789461432957 | Pagina’s: 320 | €32.50 | Verschijningsdatum: 2 mei 2023