Nieuws

Recept: Pepersteak met knoflook-sojsasausboter uit ‘Izakaya’
vrijdag, 21 januari 2022
Veel peper, veel knoflook, veel sojasaus. Smaakmakers die alles lekker maken. Vooral deze malse ribeye. Een Japans eerbetoon van Tim Anderson. Lees meer

Nieuw: Izakaya
woensdag, 19 januari 2022
Nieuw! Treed met Tim Anderson, dé kenner van de Japanse keuken, in de wereld van Izakaya en geniet voortaan thuis van makkelijke gerechten uit de Japanse eethuisjes. Lees meer

Recept: Paddenstoelen-dashiramen met groenten en gebakken tofu uit ‘Vegan JapanEasy’
vrijdag, 14 januari 2022
Ramen zijn onlosmakelijk verbonden aan de Japanse keuken. Van oorsprong helemaal niet vegan, maar gelukkig wél eenvoudig vegan te maken. We delen graag het recept voor deze paddenstoelen-dashiramen met groenten en gebakken tofu uit ‘Vegan JapanEasy’. Lees meer

Goed voornemen: vega(n)
zaterdag, 1 januari 2022
Goed voornemen! Wil jij dit jaar vaker of geheel vega(n) eten? Of doe je mee aan #veganuary of de #veggiechallenge? Wij hebben een lekkere stapel kookboeken ter inspiratie! Lees meer

Recept: Sukiyaki uit ‘Hotpot’
vrijdag, 17 december 2021
Elk jaar weer gourmetten met Kerst? Probeer eens een hotpot! ‘Sukiyaki’ is een Japanse hotpot op basis van dashi, mirin en sojasaus. In deze hotpot is de kwaliteit van het rundvlees het allerbelangrijkst. Allemaal een bordje en een schaaltje met saus; dippen maar! Lees meer