Nieuws

Recept: Lotek uit ‘Bersama’
vrijdag, 22 januari 2021
Lotek lijkt veel op gado gado – Francis Kuijk vindt het een ambachtelijke variant. De ingrediënten voor de saus worden namelijk met de hand gemalen. Een voor een worden ze toegevoegd aan een grote tjobek (vijzel) en als laatste volgt water om de saus vloeibaar te maken. Daarna worden er in de tjobek groenten en dergelijke doorheen geschept. Je zit nu vast te denken, je kunt de saus er toch gewoon overheen gieten en mengen zoals bij een salade? Dat klopt, maar dan verliezen we de romantiek en ambacht van dit gerecht. Lees meer

Recept: Garnalen-katsu met slaw en chilimayo-bao uit ‘My Asian Kitchen’
vrijdag, 15 januari 2021
Deze kleine, in panko gepaneerde garnalenburgers op een zacht gestoomd bao-broodje met chilimayo en crunchy kool zijn echt om van te watertanden! Gelukkig is het vrijdag en delen we graag het recept met je. Lees meer

Recept: Aardappel-chilischotel uit ‘Plants Only Kitchen’
vrijdag, 8 januari 2021
Deze veganistische ovenschotel is een eiwitrijk gerecht dat je prima van tevoren kunt maken. De kruidige chili en knapperige groentelaag maken dit tot een hartverwarmende maaltijd! Lees meer

Rectificatie recept Kip Dopiaza uit ‘The Curry Guy Compleet’
maandag, 4 januari 2021
Helaas is in de eerste druk van ‘The Curry Guy Compleet’ een foutje geslopen bij het recept voor Kip Dopiaza op pagina 195. Graag delen we hier het juiste recept. Lees meer

Recept: Tiramisu-ijstaart
zaterdag, 19 december 2020
Wij hebben ‘m: het perfecte kersttoetje. Met deze tiramisu-ijstaart uit ‘IJs & co’ steel jij zeker de show. Voor een andere smaak kun je de marsala wijn ook vervangen door bijvoorbeeld rum, amaretto of Grand Marnier, of door koffie voor een alcoholvrije variant. Lees meer