Nieuws

Nieuw: Moro thuis
woensdag, 1 februari 2023
Moro thuis
Moro thuis is wellicht het meest persoonlijke kookboek van Sam & Sam Clark tot nu toe. Alle recepturen zijn nieuw en ontwikkeld aan hun eigen keukentafel, thuis, tijdens de pandemie terwijl hun restaurant gesloten was. Het dagelijks eten moest eenvoudig zijn, makkelijk te bereiden maar wel met de kenmerkende smaken en ingrediënten die we kennen van Moro. Lees meer

Recept: labneh, tomaat, komkommer en za’atar uit ‘Moro thuis’
woensdag, 1 februari 2023
Moro thuis
‘Moro thuis’ van Sam & Sam Clark ligt vanaf vandaag in de boekhandel! Naast salades, groenten en eenpansgerechten staan de hoofdstukken onder meer in het teken van vis, vlees en eieren en zuivel. Dit recept voor labneh, tomaat, komkommer en za’atar is een van onze favorieten en heerlijk met platbrood of pita! Lees meer

Recept: Franse uiensoep met gruyèretoast uit ‘Soep. Bouillon. Brood.’
vrijdag, 20 januari 2023
Soep. Bouillon. Brood
Luid het weekend in met deze Franse uiensoep met gruyèretoast, het ultieme comfortfood uit Rachel Allen’s boek ‘Soep. Bouillon. Brood.’. Leuk weetje: de soep heeft zijn oorsprong in de 18e eeuw in Parijs. Daarbij is het een van de meest geliefde Franse soepen en staat het nog steeds op het menu in bistro’s in heel Frankrijk. En vanavond dus ook bij jou, bon appétit! Lees meer

Recept: Old Fashioned uit ‘Mocktails’
vrijdag, 13 januari 2023
Old Fashioned_Mocktails
Het is vrijdag! Trap het weekend af met een alocholvrije cocktail zoals deze variant op de Old Fashioned uit Jassy Davis’ boek ‘Mocktails’. De mocktail bevat gerstthee als vervanger voor whisky en heeft een nootachtige koekjessmaak met een vleugje bitter. Goed om te weten: de Angosturabitter is optioneel, want de bitter bevat alcohol, dus laat hem weg als je een echt alcoholvrije mocktail wilt. Lees meer

Nieuw: ‘Het plezier van écht goed koken’ van Alice Zaslavsky
dinsdag, 10 januari 2023
Met Een ode aan groenten (voorjaar 2021) gaf Alice Zaslavsky haar visitekaartje af, en wat voor een! Het plezier spatte er van af en dat is nou precies waar het allemaal om draait in haar keuken. In Het plezier van écht goed koken laat Alice je zien hoe je elke dag, of het nou een hectische werkdag of een luie zaterdag is, met (basis)kennis en ervaring en het toepassen van de juiste technieken, geweldig eten op tafel kunt zetten. Lees meer