Nieuws

Nieuw: De vegan slager
dinsdag, 20 september 2022
Plantaardige kipsaté, zalm of pekingeend? De schappen van de supermarkten liggen vol met vegan schnitzels, gehakt, hamburgers, rookworsten en meer. Veel (parttime) veganisten hebben behoefte aan een stukje vlees of vis of bereiden nog steeds graag de perfecte pasta bolognese. De vegan slager is hét handboek om zelf je plantaardige vlees- en visvervangers te maken, zonder ondefinieerbare toevoegingen. Lees meer

Nieuw: Chinese-ish
dinsdag, 13 september 2022
Chinese-ish is een ode aan de samensmelting van cultuur en identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke gerechten. Lees meer

Nieuw: ‘Persiana elke dag’ van Sabrina Ghayour
donderdag, 25 augustus 2022
Persiana elke dag is hét vervolg op Persiana, het ongelooflijk succesvolle debuut van Sabrina Ghayour, de ongekroonde koningin van de Perzische keuken. Ongecompliceerde gerechten, bomvol smaak. Lees meer

Rectificatie recepten ‘spekkoek tiga rasa’ en ‘rozenstroop marshmallows’ uit Manis
zaterdag, 6 augustus 2022
Helaas is er een foutje geslopen in de recepten ‘spekkoek tiga rasa’ en ‘rozenstroop marshmallows’ uit Manis. In de bereidingswijze van ‘spekkoek tiga rasa’ mist de instructie om de eiwitten te kloppen voordat ze aan het beslag kunnen worden toegevoegd. In de bereidingswijze van ‘rozenstroop marshmallows’ mist de instructie om de eiwitten 9 minuten tot bijna stijve pieken te kloppen. We delen graag de volledige recepten met je: Lees meer

Recept: Koreaanse tempehburger uit ‘Vegan Summer’
vrijdag, 8 juli 2022
Je kunt veel meer met tempeh dan het alleen in reepjes snijden en een beetje bakken. Haal het bijvoorbeeld langs een rasp om er gehakt mee na te bootsen en kneed het vervolgens met te gekke smaken tot een burger, zoals deze Koreaanse. Rokerig, een tikje funky en vol umami. Lees meer