Wat hebben spaghetti all’assassina (de beroemde pasta uit Bari, Itali.), khoresh bademjan (auberginestoof uit Iran), goma dofu (Japans tempelfood) en mujaddara, (linzen & rijst met gekaramelliseerde uien) uit de Levant met elkaar gemeen? Het zijn allemaal klassiekers die vegan zijn. Ga met Naturally Vegan de wereld rond en ontdek de beste, van oorsprong plantaardige, recepten.
Met de handige landenindex stel je eenvoudig een Italiaans, Indiaas of Chinees meergangenmenu samen. En combineer salata falahiyeh (boerensalade) uit de Levant met het Turkse mercimek köftesi (pittige linzenballetjes) of met nigvziani badrijani, auberginerolletjes gevuld met walnoten uit Georgi.. Sluit een diner af met het eveneens Turkse aşure: Noach’s Ark pudding, en volgens de overlevering een van de oudste desserts ter wereld.
Met wetenswaardigheden over het ontstaan van deze gerechten, bijvoorbeeld vanuit de mediterrane orthodoxie of het boeddhisme; en vooral niet te vergeten dat dierlijke producten ooit een luxe waren. Een goed voorbeeld van het laatste is de Italiaanse cucina povera, vandaag de dag een zeer gewaardeerde keuken. Laat je verrassen en tover een keur aan internationale en traditionele vegan gerechten op tafel.