No items found.
De Syrische keuken van Imad
Auteur:
Imad Alarnab
ISBN:
9789461433190
Pagina's:
256
Prijs:
€ 29,95
Verschijningsdatum:
13
June
2024

De Syrische keuken van Imad is niet alleen een kookboek maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab, chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvolle restaurants in Damascus. Tot 27 juli 2015. Van respectabel burger tot vluchteling: te voet en met de trein, via Libanon, dwars door Europa en een verblijf van 64 dagen in de ‘Jungle van Calais’. Krap zes jaar later, met vallen en opstaan, opende Alarnab Imad’s Syrian Kitchen in Londen.

Zijn indrukwekkende verhaal loopt als een rode draad door dit kookboek heen en vertelt onder meer dat samen eten en koken verbindt en verbroedert. Van traditionele Syrische gerechten tot en met signature dishes die hij in de loop der jaren als chef-kok heeft ontwikkeld.

Verras je tafelgenoten met voorgerechtjes als mtuma (geplette aardappels besprenkeld met chermoula-yoghurt), saroja (aubergines met kaas & dadelmelasse), geserveerd met jirjir (rucolasalade met halloumi & watermeloen). Imponeer met gemarineerde lamsschouder (kaftif ghanam), ontdek groentegerechten als zahraa harra, bloemkool met rode uien & pepers, en sluit een diner af met knafeh nableseh (gebakken, boterig sliertjesdeeg gevuld met kaas en overgoten met zoete siroop).

De pers over

‘Toen hij als vluchteling in Calais strandde, kookte chef-kok Imad Alarnab elke avond voor 400 personen. Acht jaar later vertelt zijn debuutkookboek eindelijk het verhaal.’ – Independent (29 juli 2023)

‘Het is een enorm eerbetoon aan de auteur, die, ondanks al zijn openhartige opgewektheid, zoveel heeft moeten doorstaan om hier te kunnen zijn. Als Syrische vluchteling die bijna alles verloor – zijn huis, zijn restaurants, zijn land – kwam hij in 2015 met niets naar Groot- Brittannië, en sindsdien heeft hij zijn gezin in veiligheid gebracht en zich hier gevestigd met een restaurant. Hij beweert dat hij geluk heeft dat hij hier is, maar ik heb eerder het gevoel dat wij de gelukkigen zijn.’ – Nigella Lawson (6 juli 2023)

‘Imad’s Syrian Kitchen vertegenwoordigt alle goede dingen.’ – The Observer (20 juni 2021)

‘Imad’s Syrian Kitchen kwam voort uit een droom die voor het eerst werkelijkheid werd toen Alarnab in maart 2017 samenwerkte met een liefdadigheidsinstelling om een pop-uprestaurant in Oost-Londen te organiseren. Het was meteen een mond-tot-mondreclamesucces en leidde tot nog veel meer.’ – The Guardian (16 mei 2022)

‘Het aantrekkelijke, voordelige menu richt zich op de bevredigende smaken uit het Midden-Oosten. Verwacht royale sharing dishes en veel lamsvlees – en mis de falafel niet.’ – Bib Gourmand-vermelding in De Michelingids

BEKIJK INKIJKEXEMPLAAR
bekijk verkooppunten
No items found.
No items found.

Gerelateerd nieuws

Zomerbrochure 2024 is live!

Nu de dagen langer en (hopelijk snel) zonniger worden, kunnen we ons verheugen op zomerse kookboeken! Met trots presenteren we hierbij 6 nieuwe titels die...

lees meer