Zomerbrochure 2023 is live!

woensdag, 15 maart 2023

Nu de dagen langer en (hopelijk snel) zonniger worden, kunnen we ons verheugen op zomerse kookboeken! Met trots presenteren we hierbij 5 nieuwe titels die vanaf mei 2023 gaan verschijnen.

Je kunt de digitale zomerbrochure hier doorbladeren.Zomeraanbieding 2023

MEI

Chinese Takeaway Compleet

Het beste uit de serie Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan nu gebundeld. Met keuze uit meer dan 200 klassiekers uit de Chinese keuken, tover je niet alleen jouw favoriete afhaalgerecht maar ook minder bekende maaltijden op het bord. Van snacks, voor-en bijgerechten tot en met desserts en alles wat daar tussenin zit: van vegetarisch tot en met pekingeend. Met handige tips over de voorraadkast, Chinese kooktechnieken en keukengerei, basisrecepten als Chinese jus, kruidenzout of vegetarische oestersaus, heb je het perfecte kookboek in handen waar je onuitputtelijk uit kan koken.

Auteur: Kwoklyn Wan | ISBN: 9789461432971 | Pagina’s: 352 | €33,50 | Verschijningsdatum: 30 mei 2023

JUNI

Midden-Oosterse salades

Mooie seizoensgebonden Midden-Oosterse salades op tafel, geserveerd met diverse kleine gerechtjes om te delen. Maak kennis met de originele combinaties van de Joods-Irakese Shuki Rosenboim en geniet van prachtige bijgerechten zoals torshi (ingelegde groenten), zhough (Jemenitische pittige saus) of pilpelchuma (chilisaus uit de Libisch-Joodse keuken). Maak in de zomer een heerlijke fattoush met watermeloen of serveer gegrilde abrikozen met spinazie, hazelnoten & saffraanolie. Geniet in de herfst van geroosterde kweeperen met parelgort, pistache- & walnoten. Verras je tafelgenoten met een winterse wortelsalade van sinaasappel, dadels & groene pepers. Serveer een frisse lentesalade met radijs, selderij, tuinbonen & munt.

Auteurs: Shuki Rosenboim & Louisa Allan | ISBN: 9789461433008 | Pagina’s: 192 | €25,95 | Verschijningsdatum: 6 juni 2023

JULI

Hard seltzer

Bruiswater, alcohol en een (fruit)smaakje: hard seltzer verovert in rap tempo de markt. In de schappen van slijterijen en supermarkten tref je steeds meer aanbod aan. Maar waarom maak je hard seltzer niet gewoon zelf? Subtiel, met een minder hoog alcoholpercentage dan een klassieke cocktail en de variaties zijn eindeloos. Met Hard seltzer maak je op basis van 9 sterke dranken en bruiswater 50 verschillende hard seltzers, die verrassend van smaak en in een handomdraai te maken zijn. Denk aan wodka met vlierbloesem & eucalyptus of tequila met kombu & basilicum en armagnac met ananas & kruidnagel. Heb je nog een bodempje calvados over? Combineer dit met citroentijm en honing. Proost, maar let op: drink met mate!

Auteurs: Thibault Massina & Romain Aubert | ISBN: 9789461432988 | Pagina’s: 144 | €17,50 | Verschijningsdatum: 3 juli 2023

AUGUSTUS

Vegan Toko

De toekomst is plantaardig! Milou van der Will neemt je mee naar de toko van haar dromen en laat zien hoe makkelijk het is om lekker te eten zonder dierlijke ingrediënten. Haar recepten zijn quick, easy & smokkelproof, verrassen qua smaak en zijn perfect voor doordeweeks. Van nasi goreng tot soto a gogo en van kerriegyoza’s tot dirty noedels. Je wordt al snackend de toko van de toekomst binnengesleurd. Maak de makkelijkste rendang van oesterzwam, pittige aubergine, of onweerstaanbaar pandanijs. Geïnspireerd door haar roots zoekt Milou continu naar dé manier om de door haar zo geliefde Indische smaken van vroeger te verwerken in plantaardige gerechten van nu. Vegan Toko is niet alleen voor vegans, maar voor iedereen: flexitariërs, bewuste eters, nieuwsgierige kokers en alles daartussen.

Auteur: Milou van der Will | ISBN: 9789461433015 | Pagina’s: 192 | €32,50 | Verschijningsdatum: 29 augustus 2023

Budget Vegan Eenpansgerechten

Smaakvolle maaltijden zonder dierlijke producten en die óók nog eens vriendelijk voor de portemonnee zijn? Het kan: met Budget Vegan Eenpansgerechten heb je het ideale kookboek in handen om in alle opzichten bewust te koken. De meer dan 100 gerechten zijn niet alleen energie- en diervriendelijk, maar bovenal lekker en gevarieerd. Van doordeweekse maaltijden tot en met wat luxere weekendgerechten; van rokerige zwartebonenchili, een linzen & paddenstoelenpie of couscous met aubergine, tahin & dukkah. Van maaltijdsoepen met witte bonen & bloemkool tot vullende salades zoals geroosterde krielaardappeltjes, wortels, radijs met koriander- & venkelzaad. Van Spaanse paella, Italiaanse risotto, Japanse noedelsoep en meer. Met uiteraard als toegift lekkere desserts en zoete zaligheden.

Auteur: Sam Dixon | ISBN: 9789461432995 | Pagina’s: 144 | €16,50 | Verschijningsdatum: 31 augustus 2023

Boeken

Midden-Oosterse saladesMidden-Oosterse salades

ISBN: 9789461433008
Chinese Takeaway CompleetChinese Takeaway Compleet

ISBN: 9789461432971
Hard seltzerHard seltzer

ISBN: 9789461432988
Vegan TokoVegan Toko

ISBN: 9789461433015