Alhoewel de dagen lekker lang zijn, de zon schijnt en we ons tegoed doen aan aan alles wat de zomer te bieden heeft, hebben we ook alweer een heerlijke verzameling titels voor dit najaar op de planning. Met trots presenteren we de 8 nieuwe titels die vanaf september gaan verschijnen.
Je kunt de brochure hier digitaal doorbladeren.
SEPTEMBER
Chinese-ish
Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu zijn in China geboren maar groeiden in Australië op. Moesten zij zich vasthouden aan de culinaire tradities van hun ouders of inburgeren in de keuken(s) van Australië? Of bewandel je een nieuwe weg waarbij smaak zwaarder weegt dan authenticiteit? Chinese-ish is een ode aan de samensmelting van cultuur en identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke gerechten.
Auteurs: Joanna Hu & Rosheen Kaul | ISBN: 9789461432810 | €23.50 | Verschijningsdatum: 13 september 2022
De vegan slager
Plantaardige kipsaté, zalm of pekingeend? De schappen van de supermarkten liggen vol met vegan schnitzels, gehakt, hamburgers, rookworsten en meer. Veel (parttime) veganisten hebben behoefte aan een stukje vlees of vis of bereiden nog steeds graag de perfecte pasta bolognese. De vegan slager is hét handboek boek om zelf je plantaardige vlees- en visvervangers te maken, zonder ondefinieerbare toevoegingen.
Auteur: Zacchary Bird | ISBN: 9789461432834 | €32.50 | Verschijningsdatum: 20 september 2022
OKTOBER
Het kleine boek voor aperitieven
Het kleine boek voor aperitieven is het ideale cadeauboek voor de feestmaanden. Trakteer jezelf of je gasten op een eetlustopwekkend drankje voor je aan tafel gaat. Van bekende tot minder bekende aperitiefdrankjes: dit boek biedt keuze uit 50 klassieke cocktails en verrukkelijke drankjes.
Auteur: Kate Hawkings | ISBN: 9789461432872 | €12.95 | Verschijningsdatum: 11 oktober 2022
no waste GROENTEN
Haal alles uit groenten! Nog steeds verspillen we te veel voedsel. Een te royale inkoop, verwarring over tht-data, het incorrect bewaren van voedsel of een niet zo frisse aanblik zijn allemaal redenen om goede ingrediënten weg te doen. Met no waste GROENTEN krijg je niet alleen fantastische vegan recepten met groenten (en fruit) in de hoofdrol maar gebruik je alles van de groenten, van wortel tot loof, met verrassende bewaar- en anti-verspillingstips.
Auteur: Sophie Gordon | ISBN: 9789461432865 | €32.50 | Verschijningsdatum: 7 oktober 2022
Parsi
De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen) uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw in het westen van India waardoor een rijke culinaire interactie ontstond. Farokh Talati, chef-kok van St. John Bread and Wine te Londen, is Parsi en met dit kookboek krijg je alle recepten uit de Parsikeuken waarmee Talati is grootgebracht.
Auteur: Farokh Talati | ISBN: 9789461432858 | €35 | Verschijningsdatum: 13 oktober 2022
NOVEMBER
BAK!
In BAK! geeft meesterbakker Paul Hollywood, bekend als jurylid van het immer populaire The Great British Bake Off, zijn favoriete en allerbeste bakrecepten. Van hartig tot zoet, stap-voor-stap in beeld gebracht en met tips en trucs voor de thuisbakker. Ga aan de slag en tover fantastische baksels uit de oven.
Auteur: Paul Hollywood | ISBN: 9789461432827 | €27.50 | Verschijningsdatum: 2 november 2022
Carpati
De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit en culinaire tradities hoog in het vaandel en verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten. Met Carpati maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden.
Auteur: Irina Georgescu | ISBN: 9789461432889 | €27.50 | Verschijningsdatum: 21 november 2022
JANUARI
Het plezier van écht goed koken
Met Een ode aan groenten (voorjaar 2021) gaf Alice Zaslavsky haar visitekaartje af, en wat voor een! Het plezier spatte er van af en dat is nou precies waar het allemaal om draait in haar keuken. In Het plezier van écht goed koken laat Alice je zien hoe je elke dag, of het nou een hectische werkdag of een luie zaterdag is, met (basis)kennis en ervaring en het toepassen van de juiste technieken, geweldig eten op tafel kunt zetten.
Auteur: Alice Zaslavsky | ISBN: 9789461432841 | €35 | Verschijningsdatum: 10 januari 2023