Romy Gill’s India is een verleidelijke reis door de keukens van Punjab en Bengalen; de keukens van haar (voor)ouders. De meer dan 70 zorgvuldig bewaarde familierecepten weerspiegelen beide regio’s: van kleurrijke curry’s met groenten & chapati’s uit Punjab tot vis bereid in zwart mosterdzaad met zachte rijst uit Bengalen.
Serveer streetfood zoals aloor singara (Bengaalse samosa’s) of amritsari chole, gekruide kikkererwten uit Punjab. Maak piaz ki sabzi, een curry met verse zilveruitjes, of een curry met aubergine en aardappel. Ontdek de veelzijdigheid van paneer: paneer gegaard in gekruide en romige spinazie, paneer in bladerdeeg of serveer paneer pakoras, gefrituurde paneer met een muntkorianderchutney.
Bereid hoofdgerechten zoals bhapa maach paturi (in bananenblad gestoomde vis), begun shorshe (aubergines gestoofd in yoghurt met mosterdzaad) of anardana murg (gemarineerde kip met granaatappelmelasse). Ontdek veelzijdige groentegerechten en maak diverse soorten platbrood: bijvoorbeeld gevuld met bloemkool of gefrituurd. Serveer heerlijke desserts en verdiep je in specerijenmengsels en diverse chutney’s.