No items found.
Kook dit boek
Auteur:
Molly Baz
ISBN:
9789461432667
Pagina's:
304
Prijs:
€ 35,00
Verschijningsdatum:
30
November
2021

Kook dit boek is een door en door modern kookboek om een betere, inventieve en creatieve thuiskok te worden en biedt smaakvolle gerechten die iedereen kan maken. Receptontwikkelaar en voormalig Bon Appétit-ster Molly Baz geeft een opwindende spoedcursus in de basisprincipes van koken. Met de ‘7 gouden regels’ – o.a. hoe je gerechten op smaak kan brengen, dat textuur en perfect uitgevoerde kooktechnieken alles bepalend zijn – kook je moeiteloos door alle 95 recepten heen en blijf je deze herhalen.

De recepten zijn een aantrekkelijke mix van eenvoudige, informele maar restaurantwaardige ‘cheffy’ gerechten. Met de diverse QR-codes heeft de gebruiker direct toegang tot instructievideo’s over de wat lastigere kooktechnieken. Ga aan de slag en kook dit boek stuk: van voorgerecht tot en met desserts. Gegrilde aubergines met gepekelde rozijnen in basilicumdressing, langzaam gegaarde kip met geplette aardappeltjes, piri-piri en aioli, krokante botergarnalen, salade met halloumi, perzik en tomaat of maak de overheerlijk miso-appeltaart. Met vele basisrecepten voor diverse dressings, sauzen, condimenten, inmaakrecepten en meer. Kortom: kook dit boek stuk!

BEKIJK INKIJKEXEMPLAAR
bekijk verkooppunten

Fancy Franse eiersalade uit ‘Kook dit boek’

Deze fancy versie van de eenvoudige, traditionele eiersalade is geïnspireerd op gribiche, een klassieke, Franse saus gemaakt van fijngehakte, hardgekookte eieren gecombineerd met augurken, mosterd en wittewijnazijn. Mijn versie bevat eieren die 10 minuten hebben gekookt, met eidooiers die perfect hardgekookt zijn en op geen enkele manier lijken op de verschrikkelijke, te lang gekookte eidooiers die zich vaak in eiersalades bevinden. De eieren zijn in stukken gescheurd, gemengd met een heldere dressing met mosterd en extra lekker dankzij een mix van kruiden. Dit alles levert een eiersalade op die lekker is als je hem op toast of tussen een broodje serveert en als je hem op geroosterde groente schept.
LEES MEER

Recept uit dit boek

Fancy Franse eiersalade uit ‘Kook dit boek’

Deze fancy versie van de eenvoudige, traditionele eiersalade is geïnspireerd op gribiche, een klassieke, Franse saus gemaakt van fijngehakte, hardgekookte eieren gecombineerd met augurken, mosterd en wittewijnazijn. Mijn versie bevat eieren die 10 minuten hebben gekookt, met eidooiers die perfect hardgekookt zijn en op geen enkele manier lijken op de verschrikkelijke, te lang gekookte eidooiers die zich vaak in eiersalades bevinden. De eieren zijn in stukken gescheurd, gemengd met een heldere dressing met mosterd en extra lekker dankzij een mix van kruiden. Dit alles levert een eiersalade op die lekker is als je hem op toast of tussen een broodje serveert en als je hem op geroosterde groente schept.
LEES MEER

Recept uit dit boek

Aardappelknotjes uit ‘Het spirelli kookboek’

Wist je dat je met een spiraalsnijder veel meer kunt maken dan de standaard courgettespaghetti? Zoals deze aardappelknotjes uit ‘Het spirelli kookboek‘!
LEES MEER

Recept uit dit boek

Geroosterde pompoen met knoflook-pijnboompitten & feta uit ‘Kook dit boek’

In de koudere maanden is winterpompoen op zijn hoogtepunt van het seizoen om hem te eten en bevat daarom een ongeëvenaarde zoetheid en concentratie van smaak die je in de warmere maanden niet tegenkomt. Het roosteren van winterpompoen op hoog vuur brengt hun natuurlijke suikers naar voren. In de oven karamelliseren de suikers tot een heerlijke gouden korst. Molly Baz is dol op het samenbrengen van de zoete, zachte, geroosterde pompoen met duidelijk hartige ingrediënten (in dit geval knoflook, pijnboompitten en feta), die voor de hoognodige balans zorgen. Technisch gesproken is dit een bijgerecht, maar we zijn zeer te porren voor het eten van een grote kom hiervan bij wijze van hoofdgerecht.
LEES MEER

Gerelateerd nieuws

4 kookboeken Good Cook genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2022!

Geweldig nieuws! Persiana elke dag van Sabrina Ghayour is genomineerd voor Food and Friends Kookboek van het Jaar 2022...

lees meer