Koken met de slowcooker moet volgens Poppy O’Toole, a.k.a Poppy Cooks, stressvrij, zonder gedoe en fratsen zijn met groots resultaat. De gerechten in Het slowcooker kookboek hebben nauwelijks voorbereidingstijd nodig en het aantal keren dat je tijdens de bereiding regelmatig moet roeren en weer nieuwe ingrediënten moet toevoegen aan de slowcooker is tot een minimum beperkt.
Van Mexicaanse bonensoep tot bananenbrood, van gevulde paprika’s tot een vegetarische cottage pie, van klassiekers als coq au vin tot het überhippe pulled pork. Van soep als voor- of hoofdgerecht tot en met desserts en alles wat daar tussenin zit. En uiteraard mogen de aardappelrecepten van potatoe queen Poppy O’Toole niet ontbreken: dauphinois, Bomby-aardappel, gekonfijte aardappels, boter-knoflookaardappel en meer.
Alle recepten zijn in diverse soorten slowcookers getest; van basisversies tot en met duurdere apparaten en multicookers, met een constant resultaat. Zo weet iedereen die dit kookboek gebruikt dat het eindresultaat heerlijk en perfect is, keer op keer weer. Bovendien geeft Poppy bij elk gerecht serveer- en bewaartips en/of veggie varianten.