No items found.
Basisboek Indonesisch
Auteur:
Francis Kuijk
ISBN:
9789461432087
Pagina's:
336
Prijs:
€ 32,50
Verschijningsdatum:
26
March
2019

Met Basisboek Indonesisch haal je 130 recepten met stap voor stap fotografie en uitleg in huis. De verzameling recepten geeft je op een praktische manier basiskennis over de Indonesische keuken. Het zijn de gerechten waarmee Francis Kuijk is opgegroeid, en vele recepten zijn overgedragen van moeder op dochter. Bovendien geeft zij in Basisboek Indonesisch goede informatie over ingrediënten – waar ze te kopen en hoe ze te bereiden en bewaren –, bijzonder keukengerei en handige technieken om zelf aan de slag te gaan.

De Indonesische keuken kent verschillende nuances. Sommige streken hebben een zoetere ondertoon in hun gerechten en andere streken juist een zoutige. Sommige recepten zijn uitgesproken heet door het gebruik van bepaalde pepers, of zijn beïnvloed door andere keukens. Dit alles maakt de Indonesische keuken veelzijdig en vooral boeiend.

In dit boek staan recepten voor doordeweekse maaltijden, zoals de bekende rendang (pittige runderstoof), verschillende satés, roerbakgerechten (inclusief vegetarische varianten) en soto (smaakvolle en aromatische kippensoep). Je zal ook recepten aantreffen voor smaakmakers, bijgerechten en voor zoete en hartige hapjes, variërend van loempia’s en pangsit tot spekkoek en de koekjes kue kuping gajah (olifantenoortjes). En natuurlijk is een Indonesisch kookboek niet compleet zonder tips en menusuggesties voor de Indonesische rijsttafel. Je wordt door Francis aan de hand genomen en krijgt een plekje aan haar keukentafel, terwijl ze haar tips en geheimen met je deelt.

BEKIJK INKIJKEXEMPLAAR
bekijk verkooppunten

Sayur lodeh uit ‘Basisboek Indonesisch’

Het is ineens een stuk frisser buiten en dus kunnen we wel wat comfort food gebruiken. We delen graag het recept voor Sayur lodeh, oftewel groentenstoofschotel met kokos en tempé, uit Basisboek Indonesisch met je! Francis: “Dit is typisch een gerecht dat niet mag ontbreken op een rijsttafel. Je kunt het maken naar je eigen voorkeur, omdat zoveel groenten goed combineren met kokos. Persoonlijk kies ik er wel voor om altijd bamboescheuten toe te voegen. Die hebben zo’n unieke smaak, wat echt typerend is voor deze sajoer. Door de kruiden en specerijen is deze sajoer de volgende dag nóg lekkerder, dus maak genoeg voor 2 dagen.”
LEES MEER

Recept uit dit boek

Sayur lodeh uit ‘Basisboek Indonesisch’

Het is ineens een stuk frisser buiten en dus kunnen we wel wat comfort food gebruiken. We delen graag het recept voor Sayur lodeh, oftewel groentenstoofschotel met kokos en tempé, uit Basisboek Indonesisch met je! Francis: “Dit is typisch een gerecht dat niet mag ontbreken op een rijsttafel. Je kunt het maken naar je eigen voorkeur, omdat zoveel groenten goed combineren met kokos. Persoonlijk kies ik er wel voor om altijd bamboescheuten toe te voegen. Die hebben zo’n unieke smaak, wat echt typerend is voor deze sajoer. Door de kruiden en specerijen is deze sajoer de volgende dag nóg lekkerder, dus maak genoeg voor 2 dagen.”
LEES MEER

Gerelateerd nieuws

No items found.