Udon met kimchi & bacon uit ‘Aziatische bowls & bouillons’
ISBN:
9789461432650
Prijs:
€ 22,50
Voor 2 personen
Voorbereiding:
15
minuten
Bereiding:
15
minuten
Moeilijkheid:
Deze bowl udon-noedels met kimchi is een echt comfort gerecht, ontstaan uit dingen die nog in de koelkast lagen. Een rauwe eidooier in een nestje noedels ziet er zo mooi uit – de dooier gaart door de resthitte van de noedels als je ze door elkaar roert. Maar je kunt het ei natuurlijk ook bakken.
Ingredïenten

50 g dikke plakken gerookt, doorregen spek of bacon,
in stukjes van 1 cm1 el gezouten boter
250 g kimchi (met vocht)
1 el gochujang (Koreaanse rodechilipeperpasta, toko)
4 el kippenbouillon, (zie pag. 20), bouillon
van gebakken uien (zie pag. 19) of water
60 g tuinerwten, uit de vriezer
2 tl versgemalen zwarte peper
190 g verse udon-noedels (zie pag. 36) of uit de vriezer
2 eieren
1 tl neutrale olie (optioneel)
1 vel geroosterde nori, fijngesneden
1 el geroosterd sesamzaad
2 lente-uien, in dunne ringen

Bereiding

Verhit een koekenpan op matig-hoog vuur en bak de bacon tot het vet vrijkomt. Voeg de boter, kimchi, gochujang en bouillon of het water toe. Breng langzaam aan de kook en doe de tuinerwten erbij. Breng op smaak met zwarte peper.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de udon-noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel ze af onder de koude kraan zodat ze niet plakkerig worden. Hussel ze door de kimchi-saus en haal de pan van het vuur. Als je hier een gebakken ei bij eet, bak deze nu in de neutrale olie. Of scheid de eidooiers van de eiwitten en zet ze apart. Vries de eiwitten in voor een ander recept.

Dien de noedels op met de nori erover, het sesamzaad, de lente-uien en leg de eidooier erop, of leg het gebakken ei bovenop.