Carpati

Auteur: Irina Georgescu | ISBN: 9789461432889 | Pagina's: 240 | €27.50 | Verschijningsdatum: 9 november 2022

De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit en culinaire tradities hoog in het vaandel en verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten. Met Carpati maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden.

Aan de Roemeense eettafel begin je met een keur aan charcuterie als Pleşcoi (worst) en Sibiu (salami) vergezeld door pickles en kleine salades als gefermenteerde kool met groene tomaten en kaviaar van aubergine met rode uien en venkelzaad.

Maak kennis met de Roemeense variant van moussaka, musaca de cartofi of een pilaf met gerookte pruimen en gekaramelliseerde bosuitjes. Maak zelf borş, een van de belangrijkste basisingrediënten van de Roemeense keuken: een gefermenteerde drank met een delicate zoetzure smaak waarmee diverse gerechten verrijkt worden. Maak je eigen kersen- of walnotenlikeur, geniet van de diverse broodrecepten als scovergi (platbrood met kaas en yoghurt) en sluit een maaltijd af met cataif, filodeegnestjes met walnoten en geklopte room.

De pers over Carpati

Doordrenkt van passie, gemeenschapszin en de smaken van een rijke en gevarieerde cultuur.

Nigella Lawson

Dat Irina Georgescu een van mijn favoriete keukens op zo’n warme en mooie manier beschrijft maakt mij heel gelukkig! Carpati staat bol van de heerlijke en interessante recepten en foto’s die ervoor zorgen dat je direct de Karpaten zou willen bezoeken!

Olia Hercules

Nieuws

Nieuw: Carpati
De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit en culinaire tradities hoog in het vaandel en verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten. Met Carpati maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden. Lees meer
Najaarsbrochure 2022 is live!
Alhoewel de dagen lekker lang zijn, de zon schijnt en we ons tegoed doen aan aan alles wat de zomer te bieden heeft, hebben we ook alweer een heerlijke verzameling titels voor dit najaar op de planning. Met trots presenteren we de 8 nieuwe titels die vanaf september gaan verschijnen. Je kunt de brochure hier digitaal doorbladeren. Lees meer