No items found.
Salad Days
Auteur:
Ajda Mehmet
ISBN:
9789461432308
Pagina's:
168
Prijs:
€ 12,50
Verschijningsdatum:
7
July
2020

WINNAAR DELICIOUS. PUBLIEKSPRIJS 2021

Voor salades bestaan geen regels. Ze kunnen zo saai of bijzonder zijn als je wilt. Maar: wie wil er nou een saaie salade? Van een prima salade kun je iets geweldigs maken als er veel aandacht is besteed aan zowel smaak als textuur. Voeg iets zachts toe aan een knapperige salade voor een spannend contrast. Gebruik je iets zoets zoals fruit, voeg dan iets zouts of bitters toe als tegenwicht. Verrassende smaakcombinaties van ingrediënten en onverwachte manieren om je salade iets extra’s te geven door middel van iets knapperigs, romigs of citrusachtigs: in Salad Days vind je manieren om simpele salades een upgrade te geven. Salades waarin de smaken de kans hebben gehad om aan elkaar te wennen en samen te smelten. Waar je eindeloos van wilt dooreten en waarbij er om het laatste beetje dressing – perfect om te eten met knapperig brood – gevochten wordt. Salades zijn geweldig en doen het minstens zo goed in de hoofdrol als in de vorm van eeuwige figurant. En misschien wel het belangrijkste: ze zijn niet alleen voor in de zomer. Ajda Mehmet deelt met Salad Days een nieuwe interpretatie van salades, die je bij iedere maaltijd wilt eten, het hele jaar door.

De pers over Salad Days

Dat Ajda als foodstyliste een fijn oog voor esthetiek heeft, zie je in de mooie, verzorgde manier waarop ze kookt en de precisie in haar receptuur. Salades zijn publieklievelingen maar ze ècht lekker maken is een kunst die Ajda als geen ander verstaat. De salades in ‘Salad Days’ zijn volwaardige maaltijden met smaken op hoog niveau. Verrassend èn heel goed te doen voor iedereen. Ajda is een echt vakvrouw. De recepten kennen veel contrasten en verschillende texturen, en dat maakt haar salades fantastisch.

delicious.

Ajda’s recepten zijn even bijzonder als eenvoudig. Er zijn weinig mensen die me zo kunnen inspireren als zij. Dit is mijn eten.

Yvette van Boven

BEKIJK INKIJKEXEMPLAAR
bekijk verkooppunten

Meloen en ham met artisjokharten en olijven uit ‘Salad Days’

Meloen en ham: de zoet-zoute zomerhemel, wat Ajda Mehmet betreft. In deze salade uit haar boek ‘Salad Days’ voegt ze daar een artisjokdressing aan toe. De Castelvetrano-olijven zijn groot en knapperig, met een zachte, boterige smaak die heel goed werkt met het frisse van de artisjokken en zoete van de sinaasappel.
LEES MEER

Recept uit dit boek

Meloen en ham met artisjokharten en olijven uit ‘Salad Days’

Meloen en ham: de zoet-zoute zomerhemel, wat Ajda Mehmet betreft. In deze salade uit haar boek ‘Salad Days’ voegt ze daar een artisjokdressing aan toe. De Castelvetrano-olijven zijn groot en knapperig, met een zachte, boterige smaak die heel goed werkt met het frisse van de artisjokken en zoete van de sinaasappel.
LEES MEER

Recept uit dit boek

Koolrabi en nieuwe-aardappelsalade met cashew-dragonpesto uit ‘Salad Days’

Dit gerecht heb je gemaakt in de tijd dat de aardappels koken. Sneller kan bijna niet! De warme aardappels nemen alle citroensap en olijfolie op voordat je ze afmaakt met de romige pesto. Die is vegan, maar dat zal dankzij de cashewnoten niemand opvallen. En zo lekker, dat je je best moet doen hem niet al rechtstreeks uit de keukenmachine op te eten.
LEES MEER

Gerelateerd nieuws

Hoera! ‘Salad Days’ wint de delicious. publieksprijs 2021

Na een hele spannende stemperiode kwam Salad Days van Ajda Mehmet donderdagavond 15 april 2021 als winnaar uit de bus en wint hiermee de...

lees meer