Old Fashioned uit ‘Mocktails’
Auteur(s):
ISBN:
9789461432575
Prijs:
€ 13,50
Voor 1 persoon
Voorbereiding:
minuten
Bereiding:
minuten
Moeilijkheid:
Het is vrijdag! Trap het weekend af met een alocholvrije cocktail zoals deze variant op de Old Fashioned uit Jassy Davis’ boek ‘Mocktails’. De mocktail bevat gerstthee als vervanger voor whisky en heeft een nootachtige koekjessmaak met een vleugje bitter. Goed om te weten: de Angosturabitter is optioneel, want de bitter bevat alcohol, dus laat hem weg als je een echt alcoholvrije mocktail wilt.
Ingredïenten

• 1 el sinaasappelmarmelade zonder stukjes
• 150 ml kokend water
• 1 zakje gerstthee
• 1 tl Ruwerietsuikersiroop, plus extra om erbij te serveren (optioneel)
• 3-4 scheutjes Angosturabitter (optioneel)

Bereiding

Schep de sinaasappelmarmelade in een warmtebestendige kan. Giet het kokende water erbij, hang het theezakje erin, roer een paar keer om de marmelade op te lossen en laat de thee 20 minuten trekken zodat hij een echt sterke smaak krijgt. Laat de thee afkoelen

Doe een handvol ijsklontjes in een old fashioned-glas (whiskyglas), als je klaar bent om het drankje te maken.

Schenk de gerstthee erbij en voeg de Ruwerietsuikersiroop toe. Voeg de Angosturabitter toe, als je die gebruikt. Roer ongeveer 1 minuut goed om de mocktail te koelen.

Proef, voeg een beetje meer Ruwerietsuikersiroop toe als je denkt dat de mocktail het nodig heeft en serveer de mocktail direct.

Ingrediënten voor 450 ml Ruwerietsuikersiroop
• 250 g ruwe rietsuiker
• 250 ml water

Schep de ruwe rietsuiker in een pan en schenk het water erbij.

Zet de pan op middelhoog vuur en breng het suikermengsel zonder te roeren aan de kook. Haal na 2 minuten de pan van het vuur en laat afkoelen.

Schenk de siroop in een gesteriliseerde pot of fles, sluit af en bewaar de siroop maximaal 1 maand in de koelkast.