Alhoewel de dagen nog kort zijn en we ons tegoed doen aan comfort food, verlangen we ook alweer naar het voorjaar van 2022. Met trots presenteren we de 7 nieuwe titels die vanaf volgend jaar gaan verschijnen.
Je kunt de brochure hier digitaal doorbladeren.
Februari
Sambal Shiok
Sambal Shiok neemt je mee naar een van de meest gevarieerde Aziatische keukens die zich kenmerkt door invloeden uit o.a. China, India en Indonesië. Ontdek dat de Maleisische keuken een perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en spicy met een hint van bitter is. Waan je in Georgetown op Penang, het culinaire mekka, en geniet van het fantastische streetfood: Penang assam laksa noedelsoep, nasi lemak, of kipsaté die weer net even anders smaakt dan we gewend zijn. Als bonus krijg je in dit kookboek ook de leukste en lekkerste adresjes van Penang, Kuala Lumpur en Malakka.
Auteur: Mandy Yin | ISBN: 9789461432681 | €27,50 | Verschijningsdatum: 2 februari 2022
Maart
Nistisima
Proef de plantaardige heerlijkheden uit landen als Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië: gegrilde roodlof met granaatappel, orzo en walnoten of een venkelsla met peer en amandelen. Stoofschotels met peulvruchten en granen als maghmour (kikkererwten met aubergine, tomaat en gedroogde munt) of spanakoriz, rokerige citroenrijst met spinazie en tomaat. Ontdek al deze heerlijkheden met Nistisima, een boek mediterrane vegan gerechten vanuit eeuwenoude tradities.
Auteur: Georgina Hayden | ISBN: 9789461432711 | €30,95 | Verschijningsdatum: 30 maart 2022
Slim tuinieren doe je zo
Je saaie tuin zonder al te veel moeite en geld omtoveren tot een waar paradijs; hoe doe je dat? Er zijn meerdere redenen om niet al te rigoureus de tuin aan te pakken zoals budget, tijd of het feit dat je huurt of ergens tijdelijk woont in afwachting van je droomhuis. Voor mensen die flexibel en budgetvriendelijk willen tuinieren, en voor mensen die van hun (tijdelijke) tuin een droomtuin willen maken, is Slim tuinieren doe je zo het ideale tuinboek.
Auteur: Matthew Pottage | ISBN: 9789461432704 | €22,50 | Verschijningsdatum: 23 maart 2022
Soep. Bouillon. Brood.
Soep als starter van een diner, als hoofdmaaltijd, als opkikker tussendoor: soep is ideaal en lekker voor elke gelegenheid. Verwarmend, energieopwekkend, vullend of juist fris: met soep kun je alle kanten op. Van klassiekers als soup au pistou en vichyssoise tot minder bekende combinaties als soep van geroosterde pastinaak met cannellinibonen, salie en knoflook of een gekoelde komkommersoep met dragon. Met Soep. Bouillon. Brood., ingedeeld op seizoen, varieer je elke keer weer.
Auteur: Rachel Allen | ISBN: 9789461432698 | €27,50 | Verschijningsdatum: 16 maart 2022
April
Authentiek Japan thuis
Voor de hobbykok en liefhebber van de Japanse keuken is Authentiek Japan thuis een ideaal en fraai uitgevoerd kookboek waarin niet alleen authentieke recepten worden gedeeld, maar juist ook de basis(technieken), de kakelverse producten en goede stap-voor-stap-uitleg centraal staan. Serveer gemarineerde rauwe horsmakreel. Maak agébitashi, groenten die eerst gemarineerd en vervolgens gefrituurd worden. Trakteer je gasten op tongstrelende gerechten en spectaculair ogende temari sushi met diverse toppings. Van soep, snacks, salades, hoofdgerechten, cocktails, thee en meer: met Maori Murato leer je de fijne kneepjes van de Japanse keuken onder de knie te krijgen.
Auteur: Maori Murota | ISBN: 9789461432735 | €25,95 | Verschijningsdatum: 13 april 2022
Manis
Wie aan Francis Kuijk denkt, denkt aan de Indische keuken of aan Heel Holland Bakt. Manis verenigt beide en is het ultieme bakboek vol met zoete
Indische lekkernijen. Na Basisboek Indonesisch en Bersama dompelt Francis je onder in feestelijke taarten, koek en cakejes, snoepwaar, snacks en desserts. Naast de overbekende spekkoek, die uiteraard ook in Manis (in drie smaakvarianten) niet mag ontbreken, biedt de Indische keuken zoveel meer aan zoete zaligheden en lekkere snacks. Maak winko babat, een koek van kleefrijstmeel met een knapperige bovenkant en een zachte onderkant of pandan-zoenen. Serveer pai susu, overheerlijke custardtaartjes met gecondenseerde melk of trakteer je gasten op een bika ambon cheesecake.
Auteur: Francis Kuijk | ISBN: 9789461432728 | €25,95 | Verschijningsdatum: 6 april 2022
Mei
3 ingrediënten per cocktail
Aan de hand van dit boek maak je de lekkerste cocktails met slechts 3 ingrediënten. De kracht van een cocktail ligt in de eenvoud. Dus waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Ga aan de slag en maak 60 cocktailrecepten in een handomdraai. Het boek is ingedeeld op dranksoort als basis: wodka, gin, rum, tequila, whisky en tot slot cocktails met sprankelende bubbels. Maak een rum runner met ananassap, grenadine en rum. Of een dirty martini met gin, vermouth en olijvennat. Shake een el diablo met tequila, crème de cassis en gemberbier. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met enkele pairing snacks.
Auteur: Kate Calder | ISBN: 9789461432742 | €17,95 | Verschijningsdatum: 25 mei 2022