Hoera! ‘Salad Days’ wint de delicious. publieksprijs 2021

zaterdag, 17 april 2021

Na een hele spannende stemperiode kwam Salad Days van Ajda Mehmet donderdagavond 15 april 2021 als winnaar uit de bus en wint hiermee de delicious. publieksprijs 2021!

Jaarlijks verschijnen er honderden kookboeken. Toch zijn er maar een paar die eruit springen. Omdat ze cool, origineel, inspirerend, vernieuwend, bijzonder, informatief, indrukwekkend of vul maar in, zijn. De makers van die pareltjes zet delicious. graag in de spotlights. Van alle prachtige kookboeken die in 2020 zijn gemaakt selecteerden ze eerst een longlist. Hieruit selecteerden ze uiteindelijk zes genomineerde kookboeken waarop gestemd kon worden.

We zijn heel trots dat Salad Days verkozen is tot het favoriete kookboek van het jaar! Iedereen ontzettend bedankt voor het stemmen!

Over Salad Days zegt delicious.:
“Dat Ajda als foodstyliste een fijn oog voor esthetiek heeft, zie je in de mooie, verzorgde manier waarop ze kookt en de precisie in haar receptuur. Salades zijn publieklievelingen maar ze ècht lekker maken is een kunst die Ajda als geen ander verstaat. De salades in Salad Days zijn volwaardige maaltijden met smaken op hoog niveau. Verrassend èn heel goed te doen voor iedereen. Ajda is een echt vakvrouw. De recepten kennen veel contrasten en verschillende texturen, en dat maakt haar salades fantastisch.”

 

Tekst: Ajda Mehmet
Fotografie: Danique van Kesteren
Creative direction: Maaike Koorman
Foodstyling: Ajda Mehmet
Assistent foodstyling: Jennifer Laarman
Vormgeving: Esther Snel
Redactie: Charlot van Scheijen

 

Voor salades bestaan geen regels. Ze kunnen zo saai of bijzonder zijn als je wilt. Maar: wie wil er nou een saaie salade? Van een prima salade kun je iets geweldigs maken als er veel aandacht is besteed aan zowel smaak als textuur. Voeg iets zachts toe aan een knapperige salade voor een spannend contrast. Gebruik je iets zoets zoals fruit, voeg dan iets zouts of bitters toe als tegenwicht. Verrassende smaakcombinaties van ingrediënten en onverwachte manieren om je salade iets extra’s te geven door middel van iets knapperigs, romigs of citrusachtigs: in Salad Days vind je manieren om simpele salades een upgrade te geven. Salades waarin de smaken de kans hebben gehad om aan elkaar te wennen en samen te smelten. Waar je eindeloos van wilt dooreten en waarbij er om het laatste beetje dressing – perfect om te eten met knapperig brood – gevochten wordt. Salades zijn geweldig en doen het minstens zo goed in de hoofdrol als in de vorm van eeuwige figurant. En misschien wel het belangrijkste: ze zijn niet alleen voor in de zomer. Ajda Mehmet deelt met Salad Days een nieuwe interpretatie van salades, die je bij iedere maaltijd wilt eten, het hele jaar door.

 

Salad Days | Auteur: Ajda Mehmet | ISBN: 9789461432308 | €20,95

Boeken

Salad Days

ISBN: 9789461432308