Ramen

Auteur: Tove Nilsson | ISBN: 9789461431578 | Pagina's: 152 | €22.50 | Verschijningsdatum: 19 oktober 2016

Ramen, de lichtvoetige Japanse maaltijdsoepen met noedels, zijn immens populair: de ramenbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Logisch: de licht verteerbare en vele variaties in ramen zijn overheerlijk en gezond.

Maak zelf ramen en begin bij de basis: leer de diverse bouillons maken zoals dashibouillon. Kies voor de typische smaakmakers, bijvoorbeeld sichuanchilipasta of bonitozout en gebruik de mooiste ingrediënten voor de toppings. Maak ramen met vlees of vis, en kies eens voor een vegetarische variant.

Varieer eindeloos en maak pittige miso ramen, kimchi ramen, ramen met wontons of ramen met tofu en paddenstoelen. Maak zelf de diverse noedels als udon- en sobanoedels. Met als toegift populaire kleine Japanse gerechten als gyoza en tempura.

De pers over Ramen

De fotografie maakt hongeriger dan ooit.

ELLE Eten

Nieuws

Recept: shioramen uit ‘Ramen’
Met dit koude weer snakken we naar een lekkere kom ramen. Het boek Ramen van Tove Nilsson staat vol met recepten voor deze overheerlijke Japanse noedelsoep. Begin met het meest gebruikelijke ramengerecht: shioramen! Lees snel verder voor het recept. Lees meer
Nieuw: ‘Ramen’
Ramen Japanse noedelsoep en bijgerechten Ramen, de lichtvoetige Japanse maaltijdsoep met noedels, is immens populair: de ramenbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Logisch: de licht verteerbare en vele variaties in ramen zijn overheerlijk en gezond. Lees meer