Kaneel & Kardemom

Auteur: Anne Shooter | ISBN: 9789461431349 | Pagina's: 256 | €25.95 | Verschijningsdatum: 17 september 2015

Kaneel & Kardemom is een weerspiegeling van de Joodse bakcultuur: van familierecepten waarmee Anne Shooter in Groot-Brittannië is opgegroeid, Midden-Oosterse bakrecepten van haar Israëlische schoonfamilie en een keur aan verzamelde bakgerechten. Recepten uit de westerse wereld tot en met verrukkelijke gerechten die zijn oorsprong in het Midden-Oosten hebben.

Van tahin-honingkoekjes, Joods-Italiaanse pompoentaart, het Duitse Mandelbrot (amandelbrood) met pistache en cranberry’s tot cheesecake uit Jeruzalem. Galle, bagels, pretzels, mazzes, laffabrood, kaneelballetjes en oranjebloesemkoekjes. Van traditionele receptuur tot en met moderne gerechten uit de bakkerijen van Tel Aviv; van zoete zaligheden tot en met hartige gerechten.

Kaneel & Kardemom biedt bovendien historische achtergrondinformatie over de herkomst van de gerechten en geeft goede uitleg hoe je zuivelproducten kunt vervangen voor diegenen die de spijswetten naleven. Daarnaast is er een hoofdstuk geweid aan de bakgerechten die tijds Pesach worden genuttigd; de periode waarin niets gegeten wordt wat gerezen is.

Nieuws

Voordelig meebakken tijdens Heel Holland Bakt!
Op zondag 9 december begint het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt weer. Ben jij al voorbereid op het nieuwe bakseizoen? Met deze tijdelijk afgeprijsde bakboeken van Good Cook begint het seizoen extra goed! Lees meer
Recept: granaatappel-amandelcake uit ‘Kaneel & Kardemom’
Deze granaatappel-amandelcake ziet er prachtig uit als gewone cake, maar kan ook heel goed ‘kleiner’ geserveerd worden. Verdeel het beslag over kleine tulbandvormpjes en geef iedereen een eigen cakeje. Lekker voor Moederdag, maar ook gewoon voor jezelf! Lees meer