Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

Auteur: Kwoklyn Wan | ISBN: 9789461432537 | Pagina's: 160 | €22.50 | Verschijningsdatum: 2 juni 2021

Een Chinese maaltijd bereiden met slechts vijf ingrediënten? Ja, dat kan! Kwoklyn Wan laat met Chinese Takeaway met 5 ingrediënten zien dat de Chinese keuken niet altijd complex is met duizend-en-een sauzen, specerijen en andere smaakmakers. Het enige dat je nodig hebt uit de voorraadkast is zout, peper, suiker, sojasaus en olie. Ga aan de slag en ervaar het zelf.

Van heerlijk geurende tofu-misosoep, dumplings met een vulling van kip, mosselen in zwartebonensaus of gebakken aubergine met miso en sesam. Trek in een snack? Maak eens knapperige wontons. Het enige wat je nodig hebt is: 1. garnalen, 2. varkensvlees, 3. lente-uitjes, 4. waterkastanjes en 5. wontonvellen. Zin in een lekkere hoofdmaaltijd zonder veel moeite? Neem 1. eiermie, 2. oestersaus, 3. biefstuk, 4. knoflook, 5. broccoli.

Met de 80 recepten uit Chinese Takeaway met 5 ingrediënten breid je je repertoire ‘snel en makkelijk’ echt uit en tover je in een mum van tijd lekker en vers Chinees eten op tafel waar geen maaltijdbox tegen op kan. Of het nu om soep, voorgerechten, snacks of hoofdgerechten gaat, elk gerecht heeft slechts vijf ingrediënten nodig.

De pers over Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

Dit is een perfect boek voor mensen die koken moeilijk en tijdrovend vinden. De recepten zijn snel, makkelijk en lekker Aziatisch om het gemis wat te verzachten. Precies wat we nodig hebben deze onbestemde zomer.

NRC

Ik was toch een beetje sceptisch toen ik dit boek binnen kreeg. Kan het echt, net zo lekker koken als bij de afhaalchinees? Nou daar kom ik echt van terug. Dat kan dus echt! En dat met maar 5 ingrediënten, waarvan de meeste gewoon in de supermarkt te verkrijgen zijn.

Ledenrecensie Chicklit

Veel van deze bijzonder lekkere gerechten zijn ook nog eens sneller zelf te maken dan het fietsen naar de Chinees duurt.

Joke Boon

Nieuws

Recept: Pulled chicken met zoete sojasaus uit ‘Chinese Takeaway met 5 ingrediënten
Dit is perfect in een vers lotusbroodje of zelfs op een versgebakken stokbroodje, met in sojasaus ingelegde komkommer en reepjes sla: doe je ogen dicht en laat je met een hap van deze zoete, sappige kip meevoeren naar de bedrijvige markten van Hongkong. Lees meer
Nieuw: Chinese Takeaway met 5 ingrediënten
Een Chinese maaltijd bereiden met slechts vijf ingrediënten? Ja, dat kan! Kwoklyn Wan laat met Chinese Takeaway met 5 ingrediënten zien dat de Chinese keuken niet altijd complex is met duizend-en-een sauzen, specerijen en andere smaakmakers. Het boek verschijnt vandaag! Lees meer
Voorjaarsbrochure 2021 is live!
Al kokend komen we de feestdagen door. Toch kijken we reikhalzend uit naar 2021. Met trots presenteren we de 7 nieuwe titels die vanaf januari gaan verschijnen. Lees meer