Welk drankje serveer jij deze feestdagen? Champagne, prosecco, eggnog, glühwein, cider of… cocktails? In het boek De cocktailbar staat alles wat je moet weten om 80 overheerlijke drankmixen te maken. Voor deze bijzondere variant op glühwein gebruik je o.a. granaatappelsap, rum, Cointreau en een scheutje gembersiroop. Als je het daar niet warm van krijgt! (Liever alcoholvrij? Kijk dan eens in De mocktailbar!)
W
arme granaatappelwijn
Dan Jones: Granaatappelsap in plaats van sinaasappelsap is een slimme zet – het vormt de perfecte basis voor deze volle warme wijn, en de kruidige rum en de scheut Cointreau geven hem wel een feestelijke geur maar geen dronkemanshik.
100 ml kruidige rum
25 ml Cointreau
1 liter granaatappelsap
1 fles rode wijn (750 ml)
2-3 hele kruidnagels
scheutje gembersiroop
3 kaneelstokjes
1 bloedsinaasappel, in schijfjes
verse granaatappelpitten, om te garneren
Doe de ingrediënten (behalve de granaatappelpitten) in een grote steelpan en zet die 15 minuten op laag vuur, zodat de aroma’s vrijkomen. Roer af en toe met een pollepel. Giet de wijn door een zeef in een hittebestendig glas of kop en garneer de drank met granaatappelpitten.
Illustratie: Esme Lonsdale