Recept: Warme Aperol spritz uit ‘Winter warmers’

vrijdag, 5 november 2021

Warme Aperol spritz is de tropische variant van glühwein met kaneel. Vol sappige fruitsmaken dankzij de mix van mangosiroop, appelsap en verse sinaasappel. Perfect om tijdens een wandeling te drinken of om op te dienen bij een feestje als je iets lichters en frissers wilt dan de gewone glühwein.

Warme Aperol spritz

Voor 8 glazen

Ingrediënten
1 sinaasappel
200 ml Aperol
750 ml witte wijn, zoals een droge riesling
300 ml appelsap
75 ml mangosiroop (te vinden in webshops of gespecialiseerde winkels)

 

Snijd de sinaasappel in schijfjes en voeg deze toe aan een grote pan. Schenk de Aperol, witte wijn, het appelsap en de mangosiroop erbij. Zet de pan op matig hoog vuur en warm op tot het drankje stomend heet is. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en warm 10 tot 15 minuten zachtjes op, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Schep de warme Aperol spritz in hittebestendige bekers of glazen en dien op.

 

Winter warmers / Auteur: Jassy Davis / ISBN: 9789461432629 / €13,50