Recept: vlierbloesem-rosé spritz uit ‘De poptailbar’

vrijdag, 7 juli 2017

De poptail – een ijsje met alcohol – wint aan populariteit. Gin tonic-ijs ligt al in de supermarkt en een bekend biermerk introduceert binnenkort het Radler-ijsje. Maar als je zelf poptails maakt, kun je véél meer favoriete drankjes in een ijsvorm gieten! Zoals deze vlierbloesem-rosé spritz uit ‘De poptailbar‘. 

Vlierbloesem-rosé spritz

Voor 8 poptails
Elegant, fleurig en sprankelend.

Ingrediënten
100 ml vlierbloesemlikeur
150 ml rosé
60 g lichte agavesiroop
250 ml bruiswater
8 aardbeien, kroontjes verwijderd en in drie partjes gesneden

Benodigdheden
Digitale weegschaal
Maatbeker
8 ijslollyvormpjes & stokjes

Bereiding
Meng vlierbloesemlikeur, rosé, agavesiroop en water in een maatbeker. Verdeel over de vormpjes en doe drie partjes aardbei in elk vormpje. Dek af en steek de stokjes in de sleufjes. Zet 12 tot 14 uur in de diepvries tot de poptails hard zijn.

Illustratie: Esme Lonsdale

Boeken

De poptailbar

ISBN: 9789461431660