Recept: Vietnamese rijstpapierrollen

vrijdag, 19 oktober 2018

Deze kleurrijke, ongelofelijk gezonde Vietnamese rijstpapierrolletjes zijn zo leuk en de variaties zijn eindeloos! Je kunt er werkelijk elke soort groente voor gebruiken, dus laat vooral je rechterhersenhelft aan het woord. Oefen het oprollen een paar keer, dan krijg je vast snel de smaak te pakken.

Vietnamese rijstpapierrollen

Gebruik:
– munt, basilicum en koriander
– fruit, groente
– garnalen, varkens- of rundvlees of kip
– mihoen

– zoete chilisaus
– limoenchilisaus
– pindasaus

Vouwen maar!

  1. Dompel een rijstvel onder in een kom met warm water, ongeveer 30 seconden. Haal het eruit als het plooibaar is, maar nog wel stevig. (Te lang = te plakkerig. Opnieuw!)
  2. Leg de vulling op de onderzijde van het rijstvel – ongeveer 7,5 cm breed en 2,5 cm hoog.
  3. Vouw de onderste helft over de vulling. Rol een slag om en houd de rol vrij strak.
  4. Vouw beide zijkanten naar binnen, zodat alle vulling bedekt is.
  5. Rol nu verder strak op.
  6. Klaar om te dippen!

My Asian Kitchen | Auteur: Jennifer Joyce | ISBN: 9789461431998 | €25,95