Recept: Vietnamese pho uit ‘Slimme eenpersoonsmaaltijden’

vrijdag, 10 maart 2017

In ‘Slimme eenpersoonsmaaltijden‘ geeft Sam Stern recepten die geschikt zijn voor één persoon, zonder dat je restjes hoeft weg te gooien. Dit recept voor Vietnamese pho is perfect voor als je een restje rollade in je koelkast hebt staan!

1003 Pho Slimme eenpersoonsmaaltijdenVietnamese pho

stukje gember van 2 cm, geschild
2 tenen knoflook, gepeld
750 ml runderbouillon
1 steranijs
ca. 50 g rijstnoedels
100 g rollade
1/2 rode ui
1 rode chilipeper
kneepje limoensap
klein handje verse koriander, in stukjes gescheurd
klein handje verse munt, in stukjes gescheurd
vissaus (optioneel)

Snijd de gember doormidden en plet de tenen knoflook met de zijkant van een mes zodat ze openspringen.

Schenk de bouillon in een pan en doe de gember, knoflook en steranijs erbij. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 20 minuten koken. Voeg de noedels op het juiste moment toe, zodat alles na 20 minuten klaar is – volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd intussen het vlees in zo dun mogelijk plakjes, net als de rode ui en de chilipeper.

Is de bouillon klaar, schep dan de noedels eruit, doe ze in een diepe kom en leg het vlees erbovenop. Schenk de hete bouillon erover. Maak af met de ui, het limoensap, de koriander, munt en chilipeper. Schenk hier eventueel een klein beetje vissaus over.

Fotografie: Lisa Linder

Boeken

Slimme eenpersoonsmaaltijden

ISBN: 9789461431653