Recept: tropisch pittig sap uit ‘De slowjuice bar’

vrijdag, 6 januari 2017

Januari is dé maand bij uitstek om wat gezonder te leven. Het drinken van vers sap is een simpele manier om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen. Sappen zijn vezelrijk en licht verteerbaar, je kunt oneindig veel combinaties bedenken en maken: het boek De slowjuice bar helpt je hierbij op weg!

Auteurs Erin Quon & Briana Stockton: Iedereen eet wel eens te veel, zeker op feestdagen en feestjes. Gelukkig kun je met sap veel weer goedmaken. Een zuiverend sap bevat ingrediënten die je lever en spijsvertering activeren, zodat alle gifstoffen worden uitgescheiden. Ook krijg je een extra dosis vitamine B, nodig omdat vitamine B door alcohol en fast food wordt afgebroken. Deze voedingsrijke drankjes vol opgeloste zouten (elektrolyten) vervangen de gifstoffen door vitamines en mineralen die je lichaam versterken en reinigen.

0601-recept-de-slowjuice-barTropisch pittig

Voor ongeveer een halve liter sap

1 cantaloupemeloen
1 limoen
klein stukje geelwortel
1/2 jalapeñopeper
8 basilicumblaadjes
250 ml kokoswater

Maak de meloen schoon: snijd de meloen in de lengte doormidden, verwijder de pitten met een lepel, snijd de helften in parten en schil die. Schil de limoen. Snijd de meloen en limoen in stukken die in de juicer passen. Doe de ingrediënten in de vulschacht van de juicer en maak het sap. Giet het sap in een glas en roer het kokoswater erdoor.

 

 

Fotografie: Sara Remington