Recept: taco’s met gebakken kwartel uit ‘breddos Tacos’

donderdag, 8 december 2016

breddos Tacos (tacobroeders) Nud Dudhia en Chris Whitney begonnen hun avontuur met een simpele ‘tacokeet’ op een parkeerterrein. Nu, een aantal jaar later, openen ze hun eerste restaurant in Londen: Breddos Tacqueria. Om dit te vieren, geven we je het recept voor overheerlijke taco’s met gebakken kwartel uit hun boek breddos Tacos!

p55_breddosday4_35mm_0212

Taco’s met gebakken kwartel

olijfolie
4 kwartels
4 el mango-limoen-habanerosalsa (zie pag. 135 in het boek)
8 maïstortilla’s (zie pag. 16 in het boek)
1 bosje geroosterde lente-uitjes

Voor de marinade:
1 el pimentkorrels
1 el zwarte peperkorrels
½ tl kaneel
½ tl versgemalen nootmuskaat
blaadjes van ¼ bosje tijm
5 lente-uitjes, grofgehakt
3 knoflookteentjes, grofgehakt
2 Scotch bonnets of madame-jeanettes, grofgehakt
1 el donkere basterdsuiker
2 el donkere sojasaus
sap van 2 limoenen
zeezout

Voor het glacé:
125 ml honing
125 ml suiker
3 knoflookteentjes, geplet
1 tl marinade (zie hierboven)

 

  1. Plet de piment- en peperkorrels en blend ze met de rest van de ingrediënten voor de marinade tot een pasta. Houd 1 theelepel van de pasta apart voor het glacélaagje en wrijf de kwartels in met de rest. Laat 4 uur of een nacht in de koelkast marineren.
  2. De glacé: doe de honing en de suiker in een pan en kook tot het de dikte heeft van siroop. Voeg de knoflook en 1 theelepel marinade toe en neem de pan van het vuur.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verwarm een scheutje olijfolie in een ovenbestendige koekenpan, voeg de kwartels toe en bak ze aan alle kanten bruin in ongeveer 5 minuten. Bestrijk de kwartels met een beetje glacé en bak ze nog 3 minuten; zet tot slot de pan nog 5 minuten in de oven.
  4. Leg vlak voor serveren de kwartels op een schaal en besprenkel ze met nog een beetje glacé. Schep vervolgens op elke vogel 1 eetlepel mangosalsa. Serveer met tortilla’s en geroosterde lente-ui.

Fotografie: Kris Kirkham

Boeken