breddos Tacos (tacobroeders) Nud Dudhia en Chris Whitney begonnen hun avontuur met een simpele ’tacokeet’ op een parkeerterrein. Nu, een aantal jaar later, openen ze hun eerste restaurant in Londen: Breddos Tacqueria. Om dit te vieren, geven we je het recept voor overheerlijke taco’s met gebakken kwartel uit hun boek breddos Tacos!
Taco’s met gebakken kwartel
olijfolie
4 kwartels
4 el mango-limoen-habanerosalsa (zie pag. 135 in het boek)
8 maïstortilla’s (zie pag. 16 in het boek)
1 bosje geroosterde lente-uitjes
Voor de marinade:
1 el pimentkorrels
1 el zwarte peperkorrels
½ tl kaneel
½ tl versgemalen nootmuskaat
blaadjes van ¼ bosje tijm
5 lente-uitjes, grofgehakt
3 knoflookteentjes, grofgehakt
2 Scotch bonnets of madame-jeanettes, grofgehakt
1 el donkere basterdsuiker
2 el donkere sojasaus
sap van 2 limoenen
zeezout
Voor het glacé:
125 ml honing
125 ml suiker
3 knoflookteentjes, geplet
1 tl marinade (zie hierboven)
- Plet de piment- en peperkorrels en blend ze met de rest van de ingrediënten voor de marinade tot een pasta. Houd 1 theelepel van de pasta apart voor het glacélaagje en wrijf de kwartels in met de rest. Laat 4 uur of een nacht in de koelkast marineren.
- De glacé: doe de honing en de suiker in een pan en kook tot het de dikte heeft van siroop. Voeg de knoflook en 1 theelepel marinade toe en neem de pan van het vuur.
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verwarm een scheutje olijfolie in een ovenbestendige koekenpan, voeg de kwartels toe en bak ze aan alle kanten bruin in ongeveer 5 minuten. Bestrijk de kwartels met een beetje glacé en bak ze nog 3 minuten; zet tot slot de pan nog 5 minuten in de oven.
- Leg vlak voor serveren de kwartels op een schaal en besprenkel ze met nog een beetje glacé. Schep vervolgens op elke vogel 1 eetlepel mangosalsa. Serveer met tortilla’s en geroosterde lente-ui.
Fotografie: Kris Kirkham