Wie zoet is krijgt lekkers! Nu Sinterklaas weer in het land is, is er niets leuker dan een dagje samen bakken. Wij delen het recept voor de traditionele taaitaaipoppen uit ‘Strooigoed’.
Taaitaaipoppen
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 1 nacht
Aantal: voor 12 tot 16 taaitaaipoppen
Ingrediënten
300 g vloeibare bloemenhoning
200 g bloem
100 g roggebloem
2 el dadelstroop
2 tl bakpoeder
1 el speculaaskruiden
snuf zout
Benodigdheden
uitsteekvormpje
bakpapier
Meng voor het deeg alle ingrediënten in een keukenmachine met deeghaak of met de handmixer tot een samenhangend geheel.
Zet het deeg afgedekt een nacht weg op het aanrecht zodat het ‘taai’ kan worden.
Verwarm de oven voor tot 170°C.
Rol het deeg uit tot 5 mm dik. Steek er poppetjes uit met een uitsteekvormpje en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de taaitaaipoppetjes in 15 tot 20 minuten gaar.
Uit: Strooigoed | Auteur: Anne-Marij De Koning | ISBN: 9789461431790 | €10,95