Dit recept uit ‘Feasts’ is écht een feestje! Verras vrienden of familie met een heerlijke Oosterse salade en yoghurtdip. Lekker in combinatie met naanbrood.
Salade van perzik, feta & munt
met pul biber
Voor 4 – 6 personen
4 grote perziken, ontpit en elk in 10 partjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
extra vergine olijfolie
1 el pul biber (Turkse chilivlokken, o.a. Midden-Oosterse supermarkt)
sap van ½ citroen
zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
200 g feta, verkruimeld
30 g munt, blaadjes strak opgerold en in dunne reepjes gesneden
Meng de perzik met de ui, een flinke scheut olijfolie, de pul biber en het citroensap in een kom, bestrooi met flink wat zout en peper en roer goed door. Schep in een serveerschaal, bestrooi met de feta en de munt en serveer.
Yoghurt met granaatappelpitjes, komkommer & pistachenoten
Voor 6-8 personen
500 ml dikke Griekse yoghurt
1 grote langwerpige sjalot of 2 kleine ronde
sjalotjes, gesnipperd
1 grote komkommer, in blokjes van 1 cm
150 g granaatappelpitjes, afgespoeld zodat de yoghurt niet verkleurt
100 g pistachenoten
30 g munt, blaadjes grofgehakt
zeezoutvlokken en versgemalen zwarte
peper
olijfolie
geroosterd pitabrood, voor erbij
Schep de yoghurt in een grote kom en roer de sjalot erdoor. Voeg de komkommer, de granaatappelpitjes en de pistachenoten toe (houd van elk iets apart voor de garnering). Voeg de munt toe en spatel alles voorzichtig door de yoghurt. Bestrooi met flink wat zout en peper. Sprenkel er wat olijfolie over, bestrooi met de rest van de komkommer, de granaatappelpitjes en de pistachenoten en serveer. Dit is een geweldige dip voor bij geroosterd pitabrood.