Dit recept is een hartige mengelmoes van nootachtige en voedende bonen, maïs en een absoluut favoriet slowcookervlees; kippendijen. Het bestrooien met Parmezaanse kaas op het einde geeft extra pit.
Rokerige stoofpot van bonen, maïs en kip
Voor 4 personen
Voorbereiding: 25 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Glutenvrij
Ingrediënten
4 kippendijfilets
400 g zwarte bonen uit blik
400 g black eyed bonen uit blik
400 g tomatenblokjes uit blik
1 kleine rode ui, in dunne ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl gerooktpaprikapoeder
2 tl komijnpoeder
½ tl chilipoeder
zout en peper
2 maïskolven, ieder in 4 stukken
125 ml kippenbouillon
1 el maïzena
1 el extra vierge olijfolie
50 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt, ter garnering
Verwarm je slowcooker voor tot de lage stand.
Verwijder al het vet van de kippendijfilets. Snijd iedere dijfilet in tweeën.
Spoel de zwarte bonen en de black eyed bonen in een vergiet af onder de koude kraan. Gebruik je handen om de bonen uit elkaar te halen. Laat de bonen goed uitlekken en laat ze in de pan van de slowcooker glijden. Voeg de tomatenblokjes, rode ui, knoflook, het gerooktpaprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en flink wat zout en peper toe. Roer goed om alles te mengen.
Leg de stukken maïskolf in de slowcooker. Plaats de stukken kip ertussen en duw de maïs en de kip in het bonenmengsel. Meng in een kleine kom de kippenbouillon en maïzena tot een glad papje. Roer dit papje door het bonenmengsel in de slowcooker. Sprenkel de extra vierge olijfolie erover. Leg het deksel op de pan en stoof het bonenmengsel 6 uur.
Roer goed door, haal ingrediënten uit elkaar die aan elkaar vastgekleefd zijn en let erop dat je de lekkere stukjes losroert van de wanden van de pan.
Schep de stoofpot van bonen, maïs en kip op een grote serveerschaal en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Uit: Slow cooked healthy | Auteur: Ross Dobson | ISBN: 9789461432179 | € 23,50