Recept: no-bake cheesecake met frambozen uit ‘Bazaar’

vrijdag, 9 augustus 2019

Sabrina Ghayour is dol op cheesecake, maar ergens tussen al die ingewikkelde versies is ze haar zin om ze te maken kwijtgeraakt. Dit recept is echter anders: de cheesecake hoeft niet de oven in en doordat er geen gelatine in zit, stijft hij niet zo op als een gewone cheesecake, dus is zijn textuur zachter en romiger. Een zoete lekkernij met frambozen, mascarpone en granaatappelpitjes uit ‘Bazaar’.

No-bake cheesecake met frambozen en mascarpone

Voor 8 tot 10 personen

Ingrediënten
250 g digestive koekjes
100 g boter, gesmolten
600 g volle roomkaas
250 g mascarpone
350 g poedersuiker, gezeefd
400 g frambozen
250 g granaatappelpitjes

 

Bekleed een springvorm van Ø 23 cm met bakpapier.

Voeg de koekjes toe aan een diepvrieszakje en sla met een deegroller tot fijne kruimels, of maal in een foodprocessor. Voeg de koekkruimels toe aan een grote mengkom, voeg de gesmolten boter toe en meng goed. Schep dit kruimelmengsel in de springvorm en strijk glad met een spatel. Zet 1 uur in de koelkast.

Klop de roomkaas met de mascarpone en de poedersuiker kort in een grote mengkom door elkaar, voeg de frambozen toe en blijf kloppen tot alles goed is gemengd; het beslag wordt iets dikker als de frambozen er net door zijn gemengd, en hun vocht maakt het beslag niet te vloeibaar. Zet 1 uur in de koelkast.

Haal de springvorm en het roomkaasmengsel uit de koelkast. Schep het roomkaasmengsel voorzichtig in de springvorm en strijk met een spatel glad. Zorg dat de granaatappelpitjes droog zijn en verdeel over de cheesecake zodat het roomkaasmengsel bedekt is. Zet 8 uur of een hele nacht in de koelkast.

Plaats de springvorm op een omgekeerde kleine kom, maak de vorm los en til de rand van de bodem. Haal voorzichtig het bakpapier los en schuif de cheesecake op een groot bord. (Als de cheesecake nog niet zo stevig is dat je hem netjes uit de vorm krijgt, zet hem dan 20 minuten in de diepvries.)

Serveer direct.

 

Uit: Bazaar | Auteur: Sabrina Ghayour | ISBN: 9789461432124 | €25,95