Recept: motoyaki uit ‘Yakitori & Korean BBQ’

vrijdag, 26 juli 2019

Motoyaki is een klassiek Japans bargerecht voor zowel oesterliefhebbers als -haters – als je oesters grilt krijgen ze een ander karakter en veranderen ze van oneetbaar voor sommigen in geliefd door de meesten. En ja, de mayonaise helpt vast ook. Een leuke variant op de grill of bbq!

Motoyaki (gegrilde oesters)

Voor 4 personen

Ingrediënten
½ gele ui, fijngehakt
50 g fijngehakte shiitake of enoki
1 el boter
zout
100 ml kewpie-mayonaise of andere mayo
1 tl shichimi togarashi of normaal chilipoeder
1 el rode miso
8 oesters
fijngesneden bosui
partjes citroen

 

1. Bak ui en paddenstoelen op matig vuur in een koekenpan met boter tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout.

2. Meng de mayo, shichimi togarashi en miso en roer de paddenstoelen en ui erdoor.

3. Open de oesters en doe er een lepel van het mayomengsel op.

4. Leg ze op de grill of bbq tot de inhoud zachtjes begint de bubbelen. Garneer met wat bosui en sprenkel er wat citroensap over.

 

Uit: Yakitori & Korean BBQ | Auteur: Jonas Cramby | ISBN: 9789461431844 | €20,95