Recept: mosterd uit ‘Sauzen en smaakmakers’

vrijdag, 2 december 2016

Zelfgemaakte sauzen en smaakmakers zijn véél lekkerder dan de condimenten die je koopt in de supermarkt. En het is helemaal niet moeilijk! In het boek Sauzen en smaakmakers staan 99 recepten voor mosterd, mayonaise, ketchup, sambal, za’atar, kerriepoeder en nog veel meer. Ga bijvoorbeeld aan de slag met dit recept voor zelfgemaakte dijonmosterd.

mosterdDijonmosterd

ca. 200 ml
120 g bruin mosterdzaad
135 ml droge witte wijn
50 ml wittewijnazijn
75 ml water

1. Meng alle ingrediënten in een glazen pot en laat de pot een week op een koele en donkere plek staan.
2. Roer het mengsel zo glad mogelijk.
3. Zeef de mosterd om alle schilletjes te verwijderen. Gebruik een fijne zeef, dan wordt de mosterd mooi glad.
4. Doe de mosterd in grondig schoongemaakte potjes met goed sluitend deksel. Zet ze voor gebruik circa 2 weken in de koelkast.
5. De mosterd blijft circa 6 maanden goed. Bewaar hem in de koelkast.

Fotografie: Matilda Lindeblad