Recept: Kokosrijst met zoete ui

vrijdag, 12 januari 2018

Deze zoete kokosverleiding is een favoriet rijstgerecht van Nisha Katona. Het bruinbakken van de uien is essentieel: de karamelkleurige linten voegen een plakkerige beet toe aan dit snoepjesachtige bijgerecht.

Kokosrijst met zoete ui

Ingrediënten:
2 el zonnebloemolie
2 kleine uien, in dunne ringen
350 g geurige pandanrijst, afgespoeld en uitgelekt
400 ml kokosmelk
1 tl suiker
1 stengel citroengras, gekneusd
1 kaneelstokje van 5 cm
zout

 

 

 

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur. Bak hierin de ui bruin en knapperig. Zet apart.
Doe de rijst in een grote pan en voeg de kokosmelk, suiker, stengel citroengras, kaneel en 300 ml water toe. Breng op smaak met zout,
breng aan de kook en laat 5 minuten flink koken.
Draai het vuur omlaag en laat de rijst nog 10 minuten zachtjes koken. Doe, zodra het vocht opgenomen is en de rijst er bijna droog uitziet, een goed
passend deksel op de pan en draai het vuur uit. Laat de pan 10 minuten rusten.
Schep de zoete, knapperige uien door de rijst, gooi het kaneelstokje en de stengel citroengras weg en serveer.

 

Voor: 4 tot 6 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten

Boeken

Pimp my rice

ISBN: 9789461431448