Recept: Kip met cashewnoten uit ‘Chinese Takeaway’

vrijdag, 5 juli 2019

Als je Chinese gerechten maakt, is het altijd belangrijk om na te denken over de smaken en texturen van de ingrediënten. Malse kip, sappige babymaïs en zoute, krokante cashewnoten komen prachtig samen in dit gerecht uit ‘Chinese Takeaway’.

Voor: 2 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 7 minuten

Ingrediënten
1 el arachideolie
3 teentjes knoflook, geperst
½ tl fijngehakte verse gemberwortel
2 kipfilets, in plakjes
1 ui, grofgesnipperd
1 wortel, in kleine blokjes
40 g waterkastanjes uit blik (o.a. toko), in plakjes
30 g bamboescheuten uit blik
3 babymaïskolven, in stukjes
2 el oestersaus
1 el donkere sojasaus
80 ml kippenbouillon
¼ tl zout
¼ tl witte peper
1 el maïszetmeel gemengd met 2 el water
30 g gezouten, geroosterde cashewnoten
1 tl sesamolie

Verhit een wok op middelhoog vuur, voeg de arachideolie, de knoflook en de gember toe en bak ongeveer 30 seconden, tot de aroma’s vrijkomen. Schep de kip erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg dan de ui, de wortel, de waterkastanjes, de bamboescheuten en de babymaïs toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk de oestersaus, de sojasaus en de kippenbouillon erbij en voeg het zout en de peper toe. Roer goed, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 2 minuten zachtjes koken.

Schenk het maïszetmeelpapje al roerend in de wok om de saus te binden. Haal van het vuur, voeg de cashewnoten en de sesamolie toe en meng goed. Schep de kip in een schaal en serveer.

Uit: Chinese Takeaway | Auteur: Kwoklyn Wan | ISBN: 9789461432148 | €20,95

Boeken

Chinese Takeaway

ISBN: 9789461432148