Recept: jalapeñopoppers uit ‘Limonade, fris & snacks’

vrijdag, 23 juni 2017

Overheerlijk: cheddar met het vuur van de jalapeñopeper. Die combi vind je ook in dit recept uit ‘Limonade, fris & snacks‘. Wil je experimenteren, gebruik dan padrónpepers. Die hebben een prettig bittertje, maar zijn niet zo heet als de jalapeño’s – als je tenminste niet de pech (of het geluk) hebt dat je die ene pikante uitzondering treft. Dat komt een op de tien, of twintig, of honderd keer voor.

Jalapeño- of padrónpopper

Auteur Tove Nilsson: “Ik ben dol op frituur. Daarom staat dit boek vol met recepten voor gefrituurde hapjes. Niets is zo verrukkelijk als warme, krokante knabbeltjes. En als er kaas in zit die door de warmte smelt, ben ik helemaal verkocht. Poppers, kleine kroketjes met allerlei vullingen, zijn de perfecte hapjes voor een gezellig avondje. Klein, maar voedzaam genoeg en heerlijk bij een prikkelend drankje.

Voor 12 stuks

100 g cheddar of belegen kaas, geraspt
50 g roomkaas
12 jalapeñopepers of padrónpepers
120 g bloem
2 eieren, losgeklopt
250 g panko (Japans paneermeel)
1-1½ l frituurolie of neutrale olie
zoutvlokken

 

Roer de geraspte kaas door de roomkaas. Maak een inkeping in de pepers en schraap de zaadjes eruit. Vul de pepers met behulp van een lepel met de kaas. Verhit de olie tot 180 °C in een frituurpan of grote braadpan.

Bevochtig de pepers met water en rol ze door de bloem.

Wentel ze daarna door het geklopte ei en vervolgens door de panko.

Frituur ze in 2 tot 3 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zoutvlokken.

Fotografie: Wolfgang Kleinschmidt