Recept: Indiase kormasoep met gele spliterwten en kokos uit ‘Slow cooked vega’

vrijdag, 25 januari 2019

Of je nu vegetariër bent of gewoon op zoek naar ideeën voor vleesvrije maaltijden, het nieuwe kookboek ‘Slow cooked vega’ biedt lekkere en veelzijdige eenpansgerechten die zeker bij je gezin in de smaak zullen vallen! Dit recept voor Indiase kormasoep is een fantastische manier om je gezin te laten wennen aan gekruid eten.

Indiase kormasoep met gele spliterwten en kokos

voor 6 tot 8 personen

voorbereidingstijd 20 minuten
bereidingstijd 3 uur en 40 minuten

Ingrediënten

– 2 el olijfolie
– 2 uien, gesnipperd
– 3 knoflooktenen, in dunne plakjes gesneden
– 1 prei, alleen het witte gedeelte, gewassen en in dunne ringen gesneden
– 1 wortel, in blokjes gesneden
– 1 tot 3 el kormakruiden (bij voorkeur in poedervorm, maar als dat niet verkrijgbaar is voldoet een korma currypasta ook)
– 660 g gele spliterwten, afgespoeld
– 2 l groentebouillon
– 300 ml kokosmelk
– 45 g jonge spinazie
– sap van 2 limoenen, of naar smaak
– 1 rode Spaanse peper, in dunne diagonale ringetjes gesneden, Griekse yoghurt en korianderblaadjes, om erbij te serveren

 

Verhit de olijfolie in de inzetpan van de slowcooker of in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui, knoflook, prei en wortel 5 tot 7 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de kormakruiden toe en bak 30 seconden of tot de geur vrijkomt.

Zet de inzetpan, als je die gebruikt, terug in de slowcooker, of schep de groenten uit de koekenpan in de slowcooker. Voeg de spliterwten en groentebouillon toe. Leg het deksel op de pan en kook de groenten 3 uur en 30 minuten op de hoge stand, of tot de spliterwten uit elkaar vallen.

Roer de kokosmelk erdoor. Gebruik een staafmixer, keukenmachine of blender om de soep te pureren tot die een grove structuur heeft, pureer desgewenst een deel van de soep niet. Het kan nodig zijn om een beetje extra kokosmelk toe te voegen voor de gewenste consistentie. Roer de spinazie en het limoensap, naar smaak, door de soep. Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe.

Schep de soep in kommen, garneer met de Spaanse peper, Griekse yoghurt en koriander en serveer.

 

Uit: Slow cooked vega | Auteur: Katy Holder | ISBN: 9789461432056 | €23,50

Boeken

Slow cooked vega

ISBN: 9789461432056