Recept: heldere soep met radijs, dunne mie en ponzu uit ‘JapanEasy Bowls & Bento’

woensdag, 8 maart 2023

Met ‘JapanEasy Bowls & Bento’ biedt Tim Anderson eenvoudige Japanse gerechten voor elk moment van de dag. Dit recept voor heldere soep met radijs, dunne mie en ponzu geeft een heerlijk ‘voorproefje’ van het boek!

Heldere soep met radijs, dunne mie en ponzuJapanEasy Bowls & Bento

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 80 g radijsjes
• 700 ml dashi (kombu-dashi is een goede keus en maakt de soep vegan)
• 5 el ponzu
• 30 g glasmie of sōmen, in stukjes gebroken
• zout, naar smaak
• een handvol bieslook, in stukjes van 1 cm

Snijd de radijsjes doormidden en dan in halvemaantjes van ongeveer 3 mm dik.

Doe de radijsjes en dashi in een pan en breng de dashi op hoog vuur aan de kook. Laat de soep ongeveer 4 minuten pruttelen tot de radijsjes doorschijnend en iets zachter zijn.

Voeg de ponzu en glasmie toe en laat de soep nog eens 4 minuten zachtjes opstaan tot de glasmie opgezwollen is en de radijsjes zacht zijn. Proef en breng eventueel op smaak met zout.

Garneer met het bieslook. Je kunt de soep warm of gekoeld serveren en maximaal 5 dagen in de koelkast bewaren.

JapanEasy Bowls & Bento | Auteur: Tim Anderson | ISBN: 9789461432919 | €29,95

Boeken

JapanEasy Bowls & Bento

ISBN: 9789461432919